Australian Open – tisdag

Idag kör vi komboinlägg! Som ni har väntat på det. Dessa älskade komboinlägg. Jag vet att det är det första ni tänker på när ni vaknar på morgnarna. Hoppas det kommer ett komboinlägg på vamosrafa.se idag.

Lite om matcherna inatt och idag. Och sen inför kommande natts matcher. Allt i samma inlägg. Blir inte bättre.

Andra omgången. Färre matcher. Enklare att överblicka. Lite roligare.

De bra spelarna levererar, det är väl egentligen slutorden från den första rundan.

Två seedade spelare som inte var favoriter i sina matcher åkte ut inatt. Isner föll mot Cressy i en match med tre tiebreaks. Isner vann två av dem, men Cressy var den av dem som klarade av att bryta serve. Undrar om Isners dagar i toppen är räknade lite grann men det där vet man ju att man får äta upp när det vankas spel i USA om ett par månader. Murray slog Basilashvili i en rejäl kraftmätning. Rätt bra insats av Basilashvili faktiskt. Han brukar vinna när han spelar bra men Murray stod emot. Kanske inte optimalt för Murray att börja turneringen med en femsetare men nu tar han över Basilashvilis seedning och möjligheterna för honom finns där. Och så skrällen. Humbert förlorade mot Gasquet i en märklig match. Gasquet fångade Humbert med Humberts egen medicin på något sätt. Humbert vill ju attackera snabbt och hårt innan motståndaren hinner göra något. Gasquet såg till att attackera Humbert på precis allt som rörde sig och Humbert såg inte ut att vara med på det överhuvudtaget. Servade väldigt bra gjorde han också, gamle Gasquet. Bra gjort, det var väl bara för att jag kallade honom gammal igår kanske.

Ruud lämnade walkover förresten. Han stukade foten på träning innan matchen. Vilken otur.

I övrigt inte jättemycket att säga egentligen. De bra spelarna såg i allmänhet bombsäkra ut i första omgången. Inklusive Tsitsipas som bollade gris med Mikael Ymer. Ymer var visst nöjd med sin insats efter matchen. Kanske inget konstigt med det men lite märkligt låter det väl kanske om man är nöjd med att bli fullständigt krossad.

Vi tar kommande natts matcher. Häng på!

Klockan ett bara en match och nej, stoppa inga pressa, ställ inga klockor. Sonego mot Otte. Jättetråkiga spelare. Rätt okej odds på Sonego i och för sig. 1,40 här på Bethard. Han är klasser bättre än Otte.

Fler matcher lite innan klockan tre. Väldigt oklart vilken man ska välja dock. Paul mot Kecmanovic. Inte de mest sprudlande pojkarna. Paul ska vara bättre och vinna. Carreno Busta mot Griekspoor, det kan ju vara något kanske. Griekspoor är lite kul att titta på och intressant att se var han egentligen kommer landa i år. Jag tro han har kapacitet att klättra ytterligare. Busta är enormt stabil och favorit men jag tror Griekspoor kan hänga med. Shapovalov möter Kwon. Tycker han ser riktigt dålig ut just nu, Shapovalov. Tror det finns en klar risk att han bara är för osäker i spelet och att Kwon kan tempobolla ut honom. Opelka-Köpfer, en sån där klassisk jätte mot lilleputt-match. Blir väl oftast inte så roliga de där matcherna. Köpfer är egentligen ingen lilleputt för övrigt men han ser ut som en. Känns som att Opelka lever högt på sina seedningar just nu. Det är en konst i sig att att utnyttja sina seedningar men undrar hur Opelka hade klarat sig just nu utan seedningar. Han känns inte glödhet spelmässigt. Korda mot Moutet också. Är det den man ska se kanske? Troligen den där det blir bäst spel.

Alcaraz och Nadal spelar samtidigt efter klockan fyra någon gång. Alcaraz möter Lajovic och Nadal möter Hanfmann. Blir nog inga spanska besvikelser där så att säga.

Berrettini spelar också den här tiden, mellan fyra och fem. Kozlov som motståndare. Jättetråkig, Kozlov, men det känns lite rättvist att han nu till slut är på väg in på atp-touren. Osannolik karriär han haft faktiskt. Han spelade sina första proffsmatcher för 10 år sen då han var 13 år gammal. Vid 14 års ålder började han gå ganska bra på futuretouren. Han slog förresten Zverev i en future det året. Zverev är ett år äldre än honom, och var som bekant tidigt ute han också. När Kozlov var 15 år, 2014, var han i final i en challenger. Han slog topp-100-spelare. Han började vara riktigt bra helt enkelt. Han hade två bra säsonger 17 och 18 då han tillhörde toppen av challengertouren. Sen, vid 20 års ålder, klappade han ihop totalt. Han kunde verkligen inte spela under några år och jag tror ingen vet riktigt vad som hände. Nu senaste året har han ätit sig tillbaka. Han är runt 170 på rankingen och kommer börja klättra mot topp-100 igen. Brokigt, kan man väl kalla det. Är han nåt bra då? Jag har nog aldrig riktigt sett någon superpotential i hans spel, men går man till final i en challenger när man är 15 år, då är man rätt bra. På något vis. Han är chanslös mot Berrettini. Men jag tänkte ändå ge en liten bakgrund kring honom. Jag tror inte många av er har särskilt bra koll på honom nämligen. Amerikan förresten, trots namnet. Amerikan född i Makedonien med ryskt namn. Stökigt. Kanske är spion.

Khachanov-Bonzi, inte så tokgit ändå. Oddset på Bonzi lockar lite grann skulle jag säga. Han är en riktigt bra spelare och Khachanov är inte att lita på. 4,65 på Bonzi här på Bethard, högst odds i världen så klart. Inte tokigt. De spelar klockan sex. Den tiden spelar också grusarna Garin och Martinez, det blir inget kul. Karatsev spelar också runt klockan sex. Han möter McDonald och där kommer det bli bra spel. Karatsev vill bomba, McDonald vill kontra. Kommer gå snabbt och vara bra.

Omkring klockan sju så kommer Hurkacz. Mannarino motståndare, knappast några problem. Den tiden spelar också Albot mot Vukic. Hyfsad chans för dem att ta sig till tredje rundan i en slam. Vukic storfavorit där. Nog i sin ordning. Han var verkligen riktigt bra mot Harris.

Förmiddagsmatcher. Monfils mot Bublik. Två tramsare, undrar hur det blir. Kan nog bli…tramsigt. Monfils är i form. Bublik viker alltid ner sig mot starkt motstånd. Och så Zverev mot Millman. Blir nog ingen spänning där.