Australian Open – onsdag

NU, nu, nu, nu, nu, ska vi samla ihop det här.

De bra spelarna fortsätter leverera. Positivt! Det kommer redan från den tredje omgången, inte kommande natt men nästa och natten efter det alltså, börja bli riktigt bra matcher. Jag tycker överlag det här känns som en turnering som kan bli riktigt bra. Det har inte alla slams varit senaste åren.

Är Hurkacz en bra spelare? Det är han förstås. Han är undantaget som bekräftar regeln. Han var till och med den enda seedade spelaren som åkte ut inatt. Extremt ovanligt att alla lägre seedade spelare klarar sig men så var det inatt. Det var bara Hurkacz som rök. Han gjorde det mot Mannarino och segerreceptet för Mannarinos del var klassiskt. Han tog det inte på att han var så jäkla bra eller ens bättre. Han tog det på sin spelstil. Hurkacz vantrivdes något oerhört med Mannarinos flacka duttande och en komplett plattmatch av Hurkacz helt enkelt. Nadal gråter nog inte över det.

Nadal, jag tycker det börjar kännas väldigt spännande med honom. Inatt gjorde han precis det han alltid gör när han är i riktigt bra skick. Han berömde sin motståndare, trots att han krossade honom. Jag tror inte det är nedsättande på något sätt, men det blir ju nästan lite så när han efter 6-2 6-3 6-4 säger att han är imponerad av motståndaren och att han spelar mycket bättre än sin ranking. Är man bra så, då kan man väl säga så utan att det blir drygt kanske. Noll motstånd hittills, men se upp med Nadal säger jag. Han har nog växt ett huvud av att Djokovic fått åka hem. Läste precis i vår kära facebookgrupp att Djokovic köpt 80% av ett danskt företag som försöker hitta ett botemedel mot covid. Då får de skynda sig lite grann, för Franska öppna har redan meddelat att inga ovaccinerade spelare får delta i sommarens upplaga, tvärtemot vad som tidigare sagt.

Shapovalov var illa ute. Kwon vann två av de tre tiebreaks som spelades men när han skulle serva för att ta även det fjärde setet till ett tiebreak blixtrade Shapovalov till och Kwon klarade sen inte av att växla tempo utan föll ihop lite grann. Det kändes som att Shapovalov hade vändningen på gång men visst var han illa ute. Han imponerar inte alls.

En som imponerar är Monfils. Som väntat tramsade Bublik bort matchen fullständigt. Han är en ren pajas numera. Men så fin han ser ut Monfils. Det är ju jättekul.

En annan som börjar se fin ut är Karatsev. Han började långsamt idag också och var under mot McDonald men i de två sista seten var han ruggigt bra. Lutar åt en match mellan honom och Nadal i slutet av veckan. Det ni.

Det var väl det från den dagen skulle jag säga. Nu tittar vi till den fjärde speldagens matcher.

Till skillnad mot idag är det full fart redan klockan ett. Cilic-Gombos, Cressy-Machac, Rublev-Berankis och Schwartzman-O’Connell. Japp, jag håller med. Det kanske inte är några kioskvältarmatcher. Cressy-Machac är väl den av dem som skulle kunna bli jämn men ingen hög nivå.

Jag kan visa er spelprogrammet kanske. SÅ förstår ni nog. Med Bethards odds så klart. Högst odds i världen.

Ställer ni er och kör upphopp?

Jag gör det inte ändå. Som jag skrev i början. Från nästa natt kommer det börja bli riktigt bra. Nu är det fortfarande lite sådär egentligen.

Medvedev-Kyrgios? Alltså, det skiljer ju för mycket. Det går inte. Det är inte intressant.

Sinner och Murray, väldigt svagt motstånd.

Tsitsipas och Bautista vinner förstås enkelt.

Det är som att man fastnar vid matchen mellan amerikanerna Fritz och Tiafoe men hur ska jag lura någon att den känns glödhet? Det gör den ju inte.

Det är ju fantastisk tennis det här. Vi kommer kolla. Men jag har egentligen bestämt mig för att jag inte ska försöka elda upp någon över något som man inte ska elda upp sig över. Då kommer ingen lyssna på mig när något sen verkligen är spännande på riktigt.

Så nej, en mellanspeldag egentligen. Det är vad vi har framför oss. Hoppas bara att de bra spelarna fortsätter hålla för då kommer detta bli grymt till slut.