Australian Open – lördag

Det blev sent det här. Det var ju så rackarns kul att titta på sport idag, hörni, Jag lyckades dessutom få se målen i matcherna. Jag brukar ha en otrolig förmåga att gå och hämta bullar precis när det blir mål men inte idag. Sen var det synd att 11 vann sista loppet i travet. Annars hade vi vunnit en massa pengar.

Men det där ska vi ju inte prata om nu. Jag tänker dock att vi tar ett lite kortare sammandrag av matcherna från natten som var, för det var ju som sagt ett tag sedan nu.

Det enda som är viktigt egentligen är att Cilic slog Rublev. Två saker att prata om där. Den första, vad bra han var, Cilic. Det finns ingen annan spelare som ibland kan se så dålig ut och ibland så bra ut. När han är dålig servar han hyfsat och är sen en vek bollare som missar en massa. När han spelar som idag, snudd på servekanon som dessutom ligger på något alldeles oerhört när bollen kommer i spel så motståndaren inte får någon chans att börja spela ett eget spel. Det var det första. Det var längesen jag såg Cilic såhär. Vi vet hans kapacitet, men det har inte varit mycket med den senaste åren. Det andra, Rublev är också lite unik faktiskt. När han har något omöjligt runt hörnet i en turnering, då floppar han nästan alltid. Jag har tänkt på det länge, och det stämmer sjukt ofta. Det hänger också ihop med att ni vet att han vinner nästan alla 500-turneringar han spelar. Där finns det inga omöjliga motståndare som han måste fokusera på. Men i stora turneringar, där finns det spelare han inte kan slå och jag tycker han hanterar det dåligt. Den här gången hade han visserligen haft en bra chans i åttondelen, men sen hade Medvedev väntat i kvarten och han hade varit totalt chanslös.

I övrigt gick matcherna exakt som jag förväntade mig. Ni kan säkert hitta resultaten någonstans.

Nu, inför de första fyra åttondelarna. Matcher som vi väl också vet hur de kommer sluta, eller?

04:00 Nadal-Mannarino 1,03-16,00 Bethard

Jag tittar inte alltid på inbördes möten mellan spelare innan jag skriver om en match men ibland gör jag det för att se efter om det är så som det borde vara. I det här fallet borde det vara i stort sett omöjligt för Mannarino att ta mer än tre gem på ett set mot Nadal. Men faktiskt är att han tagit både fem och sex gem i ett par av de fyra set de spelat mot varandra. Han har inte vunnit något set, men han har hängt med. Kanske tar Nadal honom inte riktigt på allvar, kanske är det ändå inte riktigt optimalt för Nadal att möta någon som spelar så väldigt konstigt. Men samtidigt, så fort Nadal får minsta lilla snurr på Mannarino, vad ska han göra, stackarn. Mannarino kan i princip bara vinna poäng där han skaffat sig ett stort övertag. Får Nadal in en kanon, då är Mannarino stekt. Blir perfekt för Nadal med en transportseger innan det börjar på allvar.

05:00 Zverev-Shapovalov 1,19-5,75 Bethard

Det här tycker jag är dagens mest intressanta match. Logiken säger att Zverev, som är i gott skick och aldrig förlorar mot sämre spelare nu för tiden, ska vinna hur enkelt som helst. Särskilt som Shapovalov känns fullständigt ur form. Men…finns det ett men? Jag tycker det. Dels så tycker jag matchupen är jätteintressant för Shapovalov. Han har inte samma serve som Zverev men han har en serve som gör att han kommer få läge att attackera varje gång i egen serve i princip och Shapovalov kan attackera så skarpt att Zverev inte kommer få igång det malande spel som han vill ha. Jag tycker det här är en motståndare som passar Zverev dåligt och två vinster för Shapovalov på deras tre senaste kanske säger någonting om det. Sen kan jag inte låta bli att känna heller att absolut, Shapovalov är helt ur form. Men nu har han ramlat fram till en såhär pass stor match. Är det inte bara lite upplagt för att allt ska vända för honom? Håll koll på matchbilden. Lyckas Shapovalov få till riktigt korta bollar hela tiden, då tror jag att Zverev kan vara illa ute.

08:30 Monfils-Kecmanovic 1,28-4,20 Bethard

Inget bra för Kecmanovic det här. Han är en tempobollare. Han slår inte hårt men han står långt in i banan och kan på så vis pressa upp tempot. Han vill möta spelare som också vill vara offensiva och som då ska bli osäkra i det höga tempot. När han däremot möter någon som Monfils, som gärna håller till lite längre bak, då blottas en av Kecmanovic jättesvagheter. Han har inget riktigt vapen. När någon backar bak blir hans slag plötsligt rätt duttiga. Monfils är en tempoväxlingens mästare och det kommer göra att han även kommer kunna utnyttja Kecmanovic andra jättesvaghet, att han är ungefär lika snabb som en traktor. Eller ja, en traktor är nog fan snabbare. Monfils har sett sjukt bra hittills i turneringen och om han inte är sliten eller skadad faller han inte här.

10:30 Berrettini-Carreno Busta 1,46-2,90 Bethard

För många är det jobbigt att möta Carreno Busta. Vill man bara den säkrare bollaren är det jobbigt att möta någon som inte missar. För Berrettinis del är nog det här en spelstil han väldigt gärna möter. Han har sin serve att luta sig mot som gör att han bara behöver vara halvnära Carreno Busta när bollen är i spel och det kommer han vara. Det faktum att Carreno Busta inte har något avgörande slag kommer också göra att Berrettini i princip bara kan stå och vänta på lägen med sin forehand. Berrettini måste göra en plattmatch för att förlora och fint odds på honom här skulle jag säga.