Australian Open – onsdag

Tänk att man precis kan ha sett en så sjukt bra match, men ändå känner sig så tom. För det blev ju till slut ändå som det skulle vara. Utfallet blev bara att det är som det är.

Felix är bättre än någonsin. Inte ovanligt att det blir såhär. Hänt flera gånger förut. En spelare blir överrankad, men när han fått rankingen växer han liksom i kostymen och höjer sig, så att han inte längre är överrankad. Hurkacz är väl det senaste exemplet. Nu tycker jag i och för sig fortfarande inte att han är en topp-10-spelare men han är i alla fall mycket bättre än när han först blev topp-10, för då var han inte ens i närheten. Felix däremot, den nivå han hållit i den här turneringen, den är definitivt topp-10-mässig. Absolut högsta klass.

Men frågetecknen finns där.

När ska man på mer allvar börja prata om ett han inte kan vinna?

Går man till dagens match så kan ingen säga att han föll ihop. Monfils igår, han föll ihop. Det här var inte att falla ihop. Felix presterade dåligt på de avgörande poängen och blev lite sämre varefter det började gå emot men han höll en hög nivå matchen igenom.

När man börjar lägga ihop saker däremot. Då hopas frågetecknen.

Han är topp-10 i världen men har ännu inte vunnit en atp-turnering. Inte ens en 250-turnering alltså. Det är totalt osannolikt. Ska nästan vara omöjligt.

Han har som 21-åring redan åtta finalförluster. Det är jättemycket det. Särskilt för en så bra spelare. En av turneringarna är en 500-turnering. Resten 250-turneringar. Med andra ord finaler som han ska ha en bra chans att vinna.

Man kan addera hur han ser ut på viktiga poäng. Det blir aningen sladdrigt i armen. Något annat kan ingen säga. Han visar det kanske inte med sina uttryck, men man ser på slagen att det blir skakigt.

Och givetvis, dagens match måste läggas till. Han hade världens bästa spelare på kroken. Han hade 2-0 i set. Han hade lägen att avgöra. Han hade matchboll. Han hade chanser att bryta tillbaka i matchens sista gem. Han vann inga viktiga poäng.

Det blir orättvist. Han spelade garanterat sitt livs bästa match idag, Felix. Han är nu etablerad på topp-10 i världen. Ändå pratar man om det här vilket faktiskt är oundvikligt. För är man så sjukt bra som han var idag vid 21 års ålder. Då måste man prata om honom i termer om att han ska kunna vinna stora grejer. Men som sagt, det finns stora frågetecken kring det och det är väl där man landar. Det är ungefär som vanligt. Han var lite bättre än vanligt, men han kunde fortfarande inte vinna.

Medvedev, han är ett monster.

Han är inte ens arg längre. Inte irriterad. Det är helt omöjligt att inte dra paralleller till Federer. Federer som stökade något alldeles jävligt i unga år innan han från en dag till en annan bara bestämde sig. Bestämde sig för att bli en isman. Nu är inte Medvedev det. Kommer aldrig bli. Jag tror det snarast handlar om att han känner sig så sjukt bra att han inte behöver gnälla på något. Men det måste ändå noteras. När Medvedev som idag inte visar någon negativitet, då blir han sjukt jävla obehaglig. Såg ni när han vann tredje set och började vifta mot publiken. Ser tafatt ut. Det är som att han gnällt så mycket i alla år att han liksom inte tränat in några vettiga segergester. Han kanske kunde ta hjälp av bröderna Ymer, att stå lite framför spegeln och träna på coola gester. Det är nog inte riktigt Medvedev nej. Men när han gjorde så, där var det liksom klart. Han är så bra nu att när han bestämmer sig för att sluta missa, då slår nog ingen honom. Så bra är han. Nu kom Felix närmare än jag trodde under resten av matchen men jag vet inte. Det var liksom Medvedevs match från där och då. Han hade bestämt sig.

Jag tror också att Medvedev vann turneringen idag. Att Tsitsipas skulle ha någon slags betydande chans, aldrig. Jag ser att man kan spela Medvedev till 1,45 att vinna matchen här på Bethard. Gör det. Nadal, kan han slå Medvedev? Näe. Det tror jag tyvärr inte. Nadal förlorade turneringen när Felix inte fick över returen på sin matchboll. Medvedev vann turneringen idag. Låter deppigt, men jag tror det är lite så. Medvedev är för bra för de som är kvar. Jag tror inte att någon kommer hålla en högre nivå mot honom och kunna utmana på samma sätt spelmässigt som Felix gjorde idag. Med det inte sagt att Felix var den här turneringens näst bästa spelare men han hade spelet och spelstilen för att stå upp mot Medvedev. Jag tror inte att de andra som är kvar har det.

Första matchen då? Den Tsitsipas vann? Jag vet inte om jag såg en annan match än alla andra. Alla andra som säger att Tsitsipas såg ut som någon slags världsartist. Jag såg en match för Sinner fullkomligt föll igenom. Det blir lite konstigt när man kapar ungdomar som Sinner och Felix jäms med fotknölarna på olika sätt men om Felix har problem i huvudet så har väl Sinner ändå lite problem med det spelmässiga. Mot svagare motstånd så flyter allting. Då går det inte att komma åt honom. Han har inga hål i spelet och kan emellanåt se väldigt bra ut. Men när han möter någon som är bra. Som spelar mer eller mindre bra. Då blir han verkligen ofta en väldigt ordinär spelare som inte har mycket att komma med. Så var det idag i alla fall. Han gjorde väl det han kunde men det var lite barn mot man idag. Sinner hade ingenting för att stå upp mot Tsitsipas. Det var megavekt från start till mål.

Återstår väl att se hur det ser ut i semifinalen men jag tror vi där kommer få se att nej, Tsitsipas var nog inte så jävla bra ändå och Medvedev, han blir nog rätt svår att komma åt.

Imorgon vilodag faktiskt. Vi får se vad vi hittar på då. Sen semifinaler på fredag.