Inför semifinalerna

Gick ju fort det där. Plötsligt är det matchdags igen. Nu jävlar ska det avgöras.

04:30 Nadal-Berrettini 1,50-2,90 Bethard

Det inbördes mötet spelades i US Open 2019. Hur enkelt som helst för Nadal i semifinalen där. Var väl lite av Berrettinis genombrottsturnering det där va om jag inte minns fel.

Hur blir då detta?

Det här är väl det tråkiga med att göra sånt här. Att man inte vet. För det är liksom inte så intressant att spekulera inför den här matchen. Allt handlar hur man än vänder och vrider på det hur Nadals fysiska status är. Det är den som avgör matchens utgång, inte några taktiska detaljer eller något sånt. Inte den här gången.

Om man nu skulle utgå från att Nadal är frisk, då bara vinner han. Han bara vinner. Han är bara för bra. Det blir som mot Monfils för Berrettini med tillägget att Nadal inte har självskadebeteendet, eller om man så vill, den dumhet som Monfils tyvärr har i sig. När Monfils gjorde rätt och inte var nervös, då kunde inte Berrettini göra något åt honom. Det kommer han inte heller kunna göra åt Nadal om Nadal är frisk.

Nadal kommer göra det som det tog Monfils ett par set att komma på. Han kommer ställa sig bak vid planket i returerna. Han kommer loppa in bollen i spel. Berrettini kommer få sina lägen, men det kommer ställa alldeles för höga krav på hans forehand för att han ska klara av det. När Nadal väl blir insläppt i bollandet kommer han fullständigt mobba Berrettinis backhand. När man tänker på hur det kommer bli, att Nadal kommer stå och mala med sin forehand ner mot Berrettinis backhandhörn, och Berrettini kommer inte kunna göra ett skit för att ta sig ur det hela. Det kommer inte gå. Inte när Nadal är i så gott spelmässigt skick som han är i just nu.

Men så kan ju Nadal vara sjuk också. Det kan vara något skit. Och när det är något skit med Nadal, då går det i princip aldrig. Han är nog den tennisspelare som är allra sämst på att spela sig igenom fysiska problem. Att han lyckades krångla sig förbi Shapovalov var ett rent undantag.

09:30 Medvedev-Tsitsipas 1,39-3,35 Bethard

Jag tror inte att Medvedev sitter på toaletten i fosterställning och andas i en påse just nu. Det gör jag inte. Jag tror han sover väldigt, väldigt gott. Jag tror han njuter av känslan att han inte är ett dugg rädd för Tsitsipas och eftersom han nog inte tycker så mycket om honom tror jag också han kommer njuta av att slå honom. Även om jag ärligt talat inte tror han respekterar Tsitsipas som en spelare han ska kunna förlora mot.

6-2 i inbördes möten. Tsitsipas har vunnit två matcher man minns. Slutspelet 2019 då Medvedev var trött efter höstens framgångar och totalt klappkass i slutspelet. Samt i Franska öppna i somras, den minns man ju. Senast de möttes på hardcourt var i den här turneringen förra året. Då var det slakt Medvedev.

Hur ska Tsitsipas göra då?

Ja ni. Ja, ni. Fråga inte mig.

Medvedev kanske har en liten aning svårt för Tsitsipas serve. Jag minns matchen i Franska öppna. Han returnerade dåligt då, Medvedev. Det är väl kanske Tsitsipas strimma till hopp. För när bollen är i spel. Som farbror Joakim skulle sagt, tillåt mig småle. Ni som tyckte Tsitsipas gjorde någon slags supermatch mot Sinner. Ni kommer få se hur han ser ut mot världens just nu antagligen bästa bollare.

Jag tror inte det blir spännande. Jag tror att Medvedev kommer köra över Tsitsipas. Jättefint odds förresten. 1,39, det är en bjudning här på Bethard.