Finalklart!

Så blev det. Precis som det skulle. Och nu får vi den final som det ska vara i den här turneringen. Men blir det den final vi vill se? Det tror jag inte, men det kan vi ju ta senare kanske.

Mellan Nadal och Berrettini handlade det om huruvida Nadal var frisk eller inte. Han var frisk, och han vann. Jag såg inte matchen, jag har inte mycket mer att säga om den än att det är klasskillnad. Berrettini har inte det spelmässiga för att kunna slå de absolut bästa om motståndaren inte sänker sig själv. Han har för stora hål i sitt spel.

Den andra semifinalen finns det desto mer att säga om tycker jag, även om resultatet även där blev lite som det skulle. Om det varit helt som det skulle hade Tsitsipas förstås inte fått med sig något set, men nu hade Medvedev en osedvanligt usel dag, och att Tsitsipas då tar ett set när han spelar efter sina förutsättningar närmast perfekt, det är ju inget konstigt med det.

Jag vet faktiskt inte vad det handlar om men det verkar ha varit ovanligt svårt för folk att ha ordning på Tsitsipas den här veckan. Efter vinstmatchen mot Sinner pratade folk om att det var Tsitsipas bästa match någonsin medan sanningen var att Sinner föll igenom fullkomligt. Under och efter matchen idag verkar det vara någon slags allmän uppfattning att båda Medvedev och Tsitsipas gjorde en i stora delar bra match, men att Tsitsipas sen föll ihop i slutet.

Jag brukar vara den främsta förespråkaren för att se saker och ting från båda håll. Särskilt när det gäller tennis. Det krävs ofta två för att någonting ska hända. Men att vrida det till att Medvedev på något sätt gjorde en bra match idag, då ska man nog ärligt talat dra ur sladden ur tennishjärnan och försöka starta om den i hopp om bättre funktion. För det här var en match där Medvedev under två tredjedelar spelade nära sin egen botten. Han kan spela sämre, men då handlar det om att han aktivt försöker förstöra för sig själv. Det vet ni att han gjort ibland. Men när han försöker, det är högst, högst ovanligt att han är så värdelös som han var fram till mitten av tredje set. Det som jag tror är det som lurar folk är att han under samma period servade helt overkligt. Gjorde han mot Felix också förresten och det är nog det han utvecklat mest senaste året egentligen. Han ser nu själv sin serve som ett vapen och det är just vad den är. Han kunde alltså hålla Tsitsipas borta med hjälp av serven, trots att han spelade helt värdelöst i övrigt. Han returnerande var bland det sämre jag set från honom. Och när bollen väl var i spel. Hur ofta säger man det här, men han var ju faktiskt hopplöst osäker idag, Medvedev.

Sen hände det en grej. Och att vrida det till att det hände något med Tsitsipas. Snälla nån. Han började ju spela bra, Medvedev. Sen så, absolut. Tsitsipas hade gjort en perfekt match. Idag spelade han faktiskt på sin absoluta topp, det han inte behövde göra mot Sinner. Men idag gjorde han det i drygt två set. Och man kan väl tänka att det kändes lite jobbigt då när Medvedev plötsligt efter drygt två set började spela bra, för då hade Tsitsipas perfektion inte räckt vad han än gjorde. Visst tappade han några procent moral i slutet, Tsitsipas, men Medvedev blåste bort honom fullständigt i de sista seten. Om Medvedev spelade på sin egen topp, det vet jag inte. Tsitsipas är nog inte riktigt bra nog för att ta fram den kanske. Men bra spelade han, Medvedev.

Underbar intervju efter matchen där Medvedev fortsatte småbråka lite med publiken. Han försöker inte ställa sig in så att säga. Helt underbart. Hans fullständiga utbrott under matchen, kanske inte så underbart. Tycker det är rätt ocharmigt att man i panik sitter och skriker till domaren sådär. Familjen Tsitsipas är stora fuskare, men att sitta och tjata på domaren sådär, hjälper ju inte. Tycker han borde gått fram till pappa Tsitsipas och sagt åt honom att hålla käften istället. Det är hans fulla rätt att göra det och det hade dragit ner brallorna på pappan.

Final mellan Medvedev och Nadal. Vi håller den lite hängande va så ni har något att se framemot imorgon? Vi säger så.