Superseger för Ymer

Det där var inte dåligt. Jag lanserade ju möjligheten igår. Att om Karatsev av någon anledning inte skulle komma till start, då skulle en helt otrolig möjlighet uppenbara sig för Elias Ymer.

Nu blev det väl egentligen ännu bättre. Karatsev ställde sig på banan, och tog på så sätt bort risken för Ymer att behöva möta en hungrig lucky loser som också skulle ha sitt livs chans. För det var väl inte mycket mer än så han försökte sig på idag, Karatsev. Insatsen bestod i att stå på banan. Inte mycket mer.

Lite Ymers dröm det här. Oavsett vilken av bröderna man väljer. Att möta en motståndare som inte riktigt bryr sig, och som slår bort sig själv helt och hållet. I såna lägen är bröderna väldigt duktiga på att inte påverkas negativt av att motståndaren inte riktigt försöker utan de blir snarare ännu mer fokuserade och lyfter sig själva av det. Det gjorde Elias otroligt bra idag. Han gjorde det han skulle och påverkades inte negativt av Karatsevs oduglighet. Han såg till att göra det han skulle och det räckte, till slut ganska kontrollerat egentligen.

Det krävs alltid två för något. Det pratade vi om senast efter Australian Open-finalen i söndags. Utifrån hans förutsättningar var detta en grym insats av Ymer. Men det får väl ändå sägas som det är. Hönan i det här fallet var att Karatsev idag av någon anledning inte kunde spela överhuvudtaget. Om han ville spela eller inte låter jag vara osagt men han var väl kanske inte supersugen. Och på det området får jag väl ännu en gång lyfta frågan kring om bra spelare verkligen ska delta i 250-turneringar. Dessa turneringar betyder väldigt lite för dem vad gäller rankingpoäng och pengar. De får sina pengar för att vara på plats, inte för att vinna, och poängen, visst betyder 250 poäng något, men inte jättemycket när man som Karatsev är en stadig topp-20-spelare. Ägget? Ja, det var ju Ymers insats så klart. Som var jättebra, men utan höna inget ägg så att säga.

Möter nu Travaglia, Ymer. Sen Sousa eller Altmaier i semi. Som värst Ruusuvuori i final. Han kommer aldrig få en sådan här möjlighet att vinna en atp-turnering. Det kommer verkligen inte hända. Jag skulle säga att han kanske är favorit mot Travaglia. I en eventuell semi är han definitivt favorit oavsett motstånd. I finalen kanske inte favorit då men ja, möjlighet. Vilken möjlighet.