Inför ymrarnas kvartar

Två svenska kvartar på atp-touren. Det måste vara sådär overkligt längesen faktiskt. Söderling var ju helt ensam på slutet. Så när var det egentligen? Det är ju mer än 10 år sen i alla fall, så mycket kan man säga. 15 år sen? Kan det nog vara.

14:00 Travaglia-E.Ymer 2,20-1,76 Bethard

Spännande odds här tycker jag, om än inte lika spännande som i den andra ymerkvarten senare ikväll. Jag tycker marknaden gör samma misstag i båda matcherna egentligen. Jag tycker oddsmarknaden gör samma misstag i båda dagens svenskmatcher egentligen. Man tar brödernas vinster igår på allvar. Med tanke på deras motståndares insatser borde man nog inte göra det riktigt.

Vad har vi då här?

Vi har en italienare i Travaglia som länge harvade på challengertouren men som för några år sen, i ytterst vuxen ålder, tog sig upp till atp-touren. När han spelade på låg nivå spelade han mest på grus men sen han kom upp på hög nivå har han varit bättre på hardcourt egentligen. Har nog mest att göra med att om man ska spela challengers hemma i Italien, då är det grus som gäller. Nu kan han mer välja vilka underlag kan spelar på.

Rätt bra spelare, Travaglia. Ganska offensiv. Jobbar hårt hela tiden. Ingen supertalang överhuvudtaget, men en stadig spelare som inte ger bort mycket. Sen är han rätt ojämn. Han pendlar i nivå under säsongerna, men han försöker alltid.

Ett inbördes möte. På challengertouren. På grus 2019. Ymer vann en andra omgång i Frankrike då. Raka set. Undrar om det inte var under en av hans riktigt bra perioder. Tror det.

Kanske inte optimalt för Elias spelstilsmässigt det här. Högt tempo på Travaglia och han sänker oftast inte så själv.

Jag håller inte med oddsen riktigt tyvärr. För mig är Travaglia en klart bättre spelare än Ymer och jag hittar egentligen ingenting som inte gör Travaglia till favorit i matchen.

19:30 Gasquet-M.Ymer 2,30-1,71 Bethard

Helt otroligt men det var 2,50 på Gasquet här i morse. Det var ett fint odds det.

För samma sak här som i Elias match. Det kan inte vara något annat än att folk tar Mikaels seger över Monfils igår på allvar. Annars skulle oddsen inte bli såhär.

Ett inbördes möte här också. Mikael vann en tresetare i Marseille 2020. Rätt liknande förhållanden som här faktiskt. På tal om perioder, det var väl inte under Gasquets finaste period kanske. Nu har han däremot hittat lite form faktiskt. Han var helt okej i Australian Open och den här veckan har han slagit Humbert och Kwon, två spelare som i min värld är bättre än Ymer. Humbert är ju onekligen bättre i alla fall.

Hemmaplan för Gasquet, trots Mikaels seger i deras inbördes möten tror jag det här kan bli en mardröm för honom spelstilsmässigt, och ja, jag tycker verkligen att Gasquet är favorit i den här matchen.

Mikael vill ha så lite krångel som möjligt. Ett rakt och enkelt bollande där motståndaren slår bort sig. Det stämmer kanske inte så bra in på Gasquet. Eller ja, han slår ju bort sig mycket nu för tiden, men jag tror Mikael kommer trivas riktigt dåligt mot Gasquets maximala variation.

Vi får se, men jag tror tyvärr det luktar torsk här också.