Superseger nummer två för Ymer

Man trodde ju aldrig att Monfils skulle bli utbuad i en match på hemmaplan. Monfils alltså, jag skulle säga topp-5 över mest omtyckta tennisspelare alla kategorier av publiken. Och på hemmaplan, gigantisk hjälte så klart. Därifrån till att publiken faktiskt buar, steget är inte direkt kort. Särskilt som tennispublik i allmänhet inte buar ut en spelare annat än när spelaren slår sönder saker och så vidare.

Så man får väl säga att det var en bedrift det här. Jag såg ett inlägg i vår facebookgrupp om att Monfils insats nog var i nivå med det sämsta en tennisspelare presterat på atp-nivå. Jag tror nog hålla med. Jag vet inte om jag på samma sätt någon gång sett en spelare aktivt jobba för att vara så usel som möjligt men så var det för Monfils igår kväll.

Klippet startar när just den här matchen kommer. Så klicka igång det, ni behöver inte se det andra krafset.

Men, ni vet det där. Två för att något ska hända. I just det här fallet tror jag i och för sig inte det hade spelat någon roll vem som stod på andra sidan. Så den här matchen kanske lite grann var undantaget som bekräftar regeln men det ska ändå sägas. Bröderna Ymer, här Mikael, är jätteduktiga på att ta tillvara på såna här situationer. Många andra skulle bli förvirrade och sänka sin egen nivå när motståndaren är så fruktansvärt usel. Det gjorde inte Ymer, och det är en mycket god egenskap.

Elias i kvartsfinal i Pune lite efter klockan 13 svensk tid.

Mikael i kvartsfinal i Montpellier efter klockan 19 svensk tid.

Jag återkommer snart inför matcherna.