Rotterdam

Vi är redan igång, men det har väl inte hunnit hända jättemycket. I alla fall inte av värde för hur turneringen ska sluta. Men det här har ju hänt. Det här är faktiskt direkt larvigt. Jag förstår inte hur ett par ben kan röra sig så fort.

Det sätt som Goffin fallit ifrån på är om man frågar mig det mest deppiga sätt man kan falla ifrån på. Och kanske det mest korkade sätt också. Det började med att han för ett par år sen tyckte det var tråkigt. Han hade ingen motivation och ville inte spela typ. Han tillät sig därför vara dålig ett tag. Och sen har han aldrig hittat tillbaka. Eftersom han inte lagt av så kan man gissa att han nu upptäckt att det trots allt inte är så mycket grönare på andra sidan. Att det är ganska kul att spela tennis och vara bra på det ändå. Men nu, när han varit värdelös i ett par år, hittar han inte tillbaka, även om han nu vill göra det. Att han sen egentligen alltid varit ett luftslott är en annan sak. Det är väl det som gjort att han nu inte kan hitta tillbaka. När bubblan sprack så sprack den och då kollegorna nog aldrig haft någon jätterespekt för honom, han får liksom ingen hjälp av sitt namn nu när han ska försöka ta sig tillbaka. Märkligt och deppigt. Aldrig någon av mina favoriter, men deppigt när allt bara går så fel för en spelare.

Det var ett sidospår. Nu tittar vi på lottningen.

Kanske inte den bästa upplagan av den här turneringen. Det här är faktiskt en turnering där några av de allra bästa emellanåt deltagit. Inte den här gången dock. Eller ja, räknas Tsitsipas dit kanske? Det var inte honom jag menade dock. Han är bra men nåja, ingen som man släpper allt för att titta på kanske.

Några matcher spelades igår som synes. Tsonga ser inte riktigt helt topptränad ut så att säga. Lite synd, för spelmässigt ser det okej ut. Men det är lite traktor över honom numera. För att återknyta till Goffin. Jag tror det är lite lika med Tsonga faktiskt. När han var som bäst flöt det på. Han var runt tio i världen utan att riktigt anstränga sig, utan att kräma ut allt ur sig. När han nu sladdar som en föredetting skulle han nog önska att han tränat lite hårdare genom åren, för det är inte lätt att ställa om på ålderns höst och försöka jobba sig tillbaka när man aldrig riktigt jobbat.

Två förstarundestorskar för Basilashvili. Han är nog på väg in i en av sina många och långa dvalor.

Och så har Humbert inte riktigt kommit igång i år. Inget att skämmas över i just den här förlusten, men svag säsongsstart för honom. Haft covid och så vidare så kanske inte varit så enkelt.

500-turnering och Rublev. Han vinner ju oftast, det vet ni. Och det ser väl helt okej ut för honom. Ganska jämnt fält så lottningen spelar mindre roll egentligen men Karatsev som kanske inte är i absolut bästa form och Felix i semi kanske, inga lätta matcher för Rublev men vi vet ju att han ofta är på topp i just såna här turneringar.

Skulle kunna bli en kul match i semi där förresten, Rublev-Felix. Spännande att se hur Felix följer upp sin insats i Australian Open. Jag tror det är stor chans att han kommer kliva upp på en ny högre nivå framöver.

Tsitsipas, vad det verkar med Enqvist i sitt team av tränare alltså, ska väl också kunna klara sig bra här. Kul att kliva in som hjälptränare där förresten. Pappa Tsitsipas är nog topp-10 över personer jag inte skulle ta mig an att försöka samarbeta med. När Tsitsipas dessutom är lite knepig av sig, man blir kanske inte avundsjuk. Hurkacz eller Shapovalov i semi, det är väl vad Tsitsipas får rikta in sig på. Jag tror inte han faller innan dess.

Jag tror favoriterna håller den här veckan. Brukar förhållandevis ofta vara så jämfört med i 250-turneringar också så vore väl inget konstigt med det.

Mikael Ymer kom in här på att han gick till semi förra veckan och därmed inte hann i tid till kvalet. Lite halvkonstig regel på nåt vis men varför inte, det är klart att det är bra att ha med heta spelare i turneringarna. Musetti i första rundan. Musetti som är direkt svag på hardcourt och dessutom har jättedimmig form. Ymer ska vara favorit där. Sen Hurkacz i så fall och Hurkacz har han ju slagit förut, även om Hurkacz var totalt under isen då men ändå, jag tror inte Hurkacz känner sig helt bekväm med den lottningen. Han är etablerad på atp-touren nu, Ymer. Så fort man börjar vara favorit i sina matcher i första omgången, då är man etablerad. Nu möter han visserligen fältets lägst rankade spelare här, men det är samtidigt en 500-turnering, där är det bara bra spelare med.