Fredagsuppsamling

Det närmar sig slutspel. Kvartar idag. Och vi gör som så ofta. Tar oss en titt på hur det gått under veckan.

Rätt bra spel hittills tycker jag och ser också bra ut inför helgen.

Av de utslagna så, Musetti passade Ymer väldigt dåligt, lite som förväntat. Gav tydligen Musetti självförtroende också, det här har blivit en av hans bästa hardcourtturneringar hittills. Ska sägas dock att Hurkacz var ett vrak den här veckan. Han såg sömnig ut redan mot Tsonga i första rundan. Men starkt av Musetti.

Felix utskåpning av Murray var både kul att se, om man tänker på vilken spelare Felix kan bli i år. Jag tror han kommer växa in i topp-10-kostymen på ett bra sätt. Han ser verkligen mycket bättre ut än tidigare. Men Murray, om han har någon slags ambition att närma sig toppen. Då vill han nog radera den matchen ur skallen.

Shapovalov tyckte bollen studsade dåligt, så det gick inte att spela. Han känns bara mer och mer totalt dum i huvudet. Det har inte varit bra de senaste veckorna. Att som snorvalp måla ut tidernas största spelare som fuskare och sen i turneringen efter klaga på att det är något fel på banan. Det är väl inte full pott på det kanske.

Kvartarna idag då?

Tsitsipas-De Minaur kan bli kul. Jag tror fortfarande Tsitsipas har en liten bit kvar till formen. De Minaur är på väg uppåt. Passar Tsitsipas bra spelstilsmässigt och på det ska han väl klara sig men fin match.

Musetti-Lehecka, hyfsat viktig match för båda två. Musetti lär ju få många fler chanser att gå långt under karriären. Lehecka är också ung och kan nog bli rätt bra men att som en ren challengerspelare ha en jättechans i en kvart i en femhundring. Händer ju kanske inte varje dag.

Felix som sagt riktigt bra mot Murray. Jag tror han skåpar ut Norrie också.

Rätt kul att Fucosvics alltid får möta Rublev. Vi minns hur han efter alla förluster i princip sa att han gett upp i deras inbördes möten. Sen vann han en gång, när han hade gett upp, och nu dags igen. Rublev i femhundringar, han förlorar inte bara sådär. Den eventuella semin mellan honom och Felix, den ser vi framemot.

Buenos Aires och givetvis Del Potros avsked som varit huvudnumret.

Men också att Fognini vunnit en match. Det är onekligen dags för honom att försöka varva upp nu. Att man går till kvarten på en matchvinst i de här turneringarna dock, lite Kalle Anka är det ändå.

Hur ska Ruud kunna förlora det här då? Jag gillar verkligen att han bara fortsätter spela de här mindre grusturneringarna, trots att han blivit så bra. Han förstår vad han är bra på och utnyttjar det.

Verdasco förresten. Från de döda, i princip, är han nu i kvarten. Kanske har han lite liv i sig fortfarande.

Hur kul är de här miniturneringarna i USA då? Aldrig kuliga.

Och det är samma spelare varje gång. Det är amerikanerna som alltid presterar på hemmaplan och så är det lite ströfolk från annat håll. Fem amerikaner, Mannarino som är inne i årets formtopp, Pospisil och Thompson. Nja, de får klara sig själva i Dallas. Det här tycker jag inte är kul.