Fredagsuppsamling

Fredag! Inte min favoritdag. Men kanske er? Tennismässigt är fredagen rätt bra i alla fall. Det är skillnaden mellan blåbärsmatcher och slutspel, i vanliga fall i alla fall. Absolut inte den här veckan dock. Det kommer ni snart bli varse.

Alltid lördagsfinal i Doha och därför redan framme vid semifinaler. Och inte bara det som är som alltid kanske. Rätt väntade toppar och floppar.

Basilashvili. Jag tror jag skrev det när jag gick igenom lottningarna i början av veckan. Det skrek Basilashvili om den här turneringen. Lottningen såg öppen ut för honom och även om Rinderknech faktiskt är favorit på oddsen mot honom idag, det skriker final om Basilashvili. För vi vet ju det. När det vankas såna här chanser, då gör han aldrig någonsin dåliga matcher.

Ingen större skräll heller att Shapovalov floppade igen. Han är nog väldigt vilsen just nu. Skulle nog behöva hända något på tränarsidan där. Han har väl mamma och Murrays gamla tränare Delgado som det är nu. Rätt risig uppställning det.

Bautista och Khachanov mer väntat och fin match där. Vinnaren i den matchen blir favorit i morgondagens final men som sagt, se upp för Basilashvili.

På tal om Murray förresten. Han letar ny tränare och det låter som att han hoppas på att det ska lösa hans problem. Jag är inte så säker på det jag. Han gick på inspiration i någon månad och var rätt bra men nu känns det som att väldigt mycket saknas. Han får inte ihop något som ens liknar ett spel som funkar.

Fin insats av Elias Ymer. Att som kvalförlorare vinna en match, det är kanon det. Han fortsätter miniklättra på rankingen och är nästa vecka 135:a som det ser ut just nu.

Enda turneringen den här veckan där det är ordning och reda med kvartsfinaler senare idag.

Vem är favorit här då?

Det fanns tre spelare inför veckan och nu inför kvartarna är det fortfarande tre spelare. Kollar man oddsen här på Bethard så är Tsitsipas favorit med 3 gånger pengarna. Felix efter honom på 3,25 och sen Rublev på 3,50. Vem som ska spelas av dem med de förutsättningarna? Rublev känns rätt sval just nu, men jag skulle nog ändå ta honom. Eller möjligen Karatsev till 8 gånger pengarna. Tycker han såg ganska bra ut mot Rune och börjar han vara på gång igen, då är han farlig. Dit jag vill komma är att det så klart är en nackdel för Tsitsipas och Felix att de möts redan i semi.

Tsitsipas-Felix imorgon, den lär ju bli av. Och Rublev-Karatsev vore ju också rätt kul. Fina semis för att vara i en 250 i så fall. Torsk för Mikael Ymer mot Gasquet. Det förvånade mig även om Gasquet var lite bättre nu än när de möttes för några veckor sen. Tappar i ranking nu och är 84:a nästa vecka, Ymer.

Det regnade igår i Rio de Janeiro så det blir lite stökigt idag. Berrettini och Monteiro har inte ens börjat ännu. Alcaraz har 5-4 30-15 med break mot Delbonis när de startar om idag. Kanske inte optimalt för den fina matchen att de måste spela en match innan de ska mötas idag.

Fognini visar lite grann, det är ju kul. Och jättefin lottning att möta Coria idag. Det borde bli semi för honom. Det behöver han.

Ruud lämnade återbud. Magmuskelskdad. Känns väl som att han mest kände sig lite sliten kanske. Det öppnades därmed upp där och Cerundolo tog chansen. Bra chans på semi nu också för honom.

Men det är väl Schwartzman som ska ta den undre halvan. Och att Berrettini eller Alcaraz vinner turneringen känns troligt.

Jag ljög. Här är det ju ordning och reda också men det säger väl något att jag inte tänkte på den här turneringen för vem bryr sig om den egentligen?