Alcaraz närmar sig toppen

Det har regnat en del i Rio de Janeiro kan man säga. Drygt två matcher var finalisterna tvungna att spela igår för att de skulle komma ikapp. En av dem är Alcaraz som följde upp vinsten mot Berrettini med att krossa Fognini. Men det var ju den här som var den stora matchen. Och jag får säga att det gick ungefär som jag trodde.

Tycker det är goda tecken för Alcaraz det här. Att det inte behövs något speciellt för att slå Berrettini. Det var snarare Berrettini som kände sig tvingad att hitta på något. Man ser honom sällan slå så många stoppbollar. Han ville absolut inte bolla med Alcaraz och det kan man ju förstå. Alcaraz totalt sett helt överlägsen i den grenen.

Grus är knappast Alcaraz bästa underlag sett till hans spelstil men är man spanjor så blir man ändå liksom matad med gruskunskap vilket gör att han kommer vara hur farlig som helst på underlaget i alla fall.

Alcaraz mot Shcwartzman i dagens final. Alcaraz storfavorit skulle jag säga och vinner han blir han för första gången topp-20 på atp-rankingen. Sen är väl bara frågan om han redan nu egentligen är en topp-10-spelare. Svaret? Han är nog det ja.