Stökigt i Kvackapulko

Man hade ju lite på känn att man hade velat kunna se turneringen i Kvackapulko den här veckan. Men det går ju inte. För tiderna är helt omöjliga. Den senaste matchen någonsin på atp-touren spelades förresten klart den här veckan. Fem i fem lokal tid tog den slut. Det kan väl ändå inte riktigt vara rimligt.

Underhållning var det. Det här känns ju…annorlunda.

Först av allt så måste man väl säga det alla tänker. Det ser väldigt roligt ut när han stupar. Det är inte bara jag som tycker det ser roligt ut. Sen är det ju tråkigt att han hade ont men som synes, han repade sig rätt bra, Kozlov. Efter ett gäng regelbrott, man ska inte få någon slags behandling för kramp och heller inte ta någon extra tid på sig, vann han till slut matchen. Kanske inte Dimitrovs stoltaste stund i karriären men heller ingen slump att något sånt här händer honom. Min känsla är att han nog är lite för snäll helt enkelt. Han la energi på att fundera på hur det var med Kozlov och det kan nog ha gjort att han inte passade på att avgöra matchen i början av tredje. Sen får man väl sätta ett litet frågetecken kring Kozlovs uppenbarelse också. Det såg som sagt ganska roligt ut när han stupade, men kanske lite tillgjort också. För att falla sådär bör man nog få akut kramp i båda låren samtidigt vilket kanske inte är helt sannolikt. Lägger man till att han på bara en halvtimme var i princip återställd, någon kan säkert säga att det går, men det är nog knappast vanligt i alla fall. Lite teater, lite kramp, men mest av allt kanske lite för stort ögonblick för honom. Jag tror jag skrev för Kozlov för bara några veckor sen av någon anledning. Han spelade ju lite grann på challengertouren som 14-åring eller nåt sånt och var en extremt stor talang, föll sedan ifrån totalt, och har nu börjat klättra senaste åren igen. Här kom han in som lucky loser. Det han menar med det han skriver på kameran efteråt. Han stod och tränade med Nadal när han fick beskedet att han kommit in i turneringen som kvalförlorare och det var bara att hoppa in.

Det var den där historiska, sena matchen också.

Kul att se att de kom överens så bra efter matchen. Förvånar mig inte. Zverev, han är ju en idiot. Och Brooksby är väl en av de som har den allra mest osmakliga uppenbarelsen på en tennisbana. Lika barn leka bäst så att säga. Han är lite skadebenägen, det är väl det som är emot, men i övrigt, han kommer vinna många matcher på atp-touren de närmaste 10-15 åren den där killen, så mycket kan man säga. Kul så klart också med någon som spelar så extremt knepigt och jag tycker inte det är någon slump att han hotar en toppspelare såhär. Han har något som inte många har. Han tror på det även när han möter de bästa. Gick inte hela vägen den här gången, men absolut en spelare för de bättre spelarna att se upp mig.