Värsta uppförandet någonsin?

Jag tycker man måste ställa sig frågan. Nu tänker jag så klart bort allt vad gräsrotstennis heter. Det finns säkert spelare på låg nivå som mer eller mindre grävt upp tennisbanor. Köllerer tog strypgrepp på Koubek i en österrikisk ligamatch. Det har alltså förkommit värre, men på atp-nivå. Det här är definitivt uppe och nosar på att vara det värsta en tennisspelare har gjort. Konkurrenten är väl Shapovalov när han sköt en stenhård boll i ögat på domaren. Det kan mer skada, men det är svårt att påstå att det var vad han försökte göra. Det är lite förmildrande, inte mycket. Det här däremot, jag skulle säga att Zverev faktiskt har en mening att skada domaren och som sagt, mycket möjligt att det här är det värsta någon någonsin gjort.

Jag fastnar på två saker. Den första, själva händelsen. Bollen studsar mer innanför linjen än utanför den. Insidan av linjen, kan man väl bäst beskriva det som. Melo står mindre än en meter från bollen när han ser den dimpa ner. Att han börjar klaga, och att Zverev får panik. Det är liksom helt obegripligt. Zverev står dessutom och pekar på en plats som är, jag skulle säga närmare två meter från där bollen studsar. Klicka lite fram och tillbaka i klippet så ser ni. Det är liksom fullständigt obegripligt. Han tycker att han har ett märke utanför linjen, men det är ett par meter från där bollen landade, på insidan av linjen. Jävla idiot.

Sen är det förstås attacken. Det som är allra mest försvårande för Zverev tycker jag är att han efter att ha gått loss på domarstolen, och slagit mot domaren ben, så tar han nya tag och går tillbaka till domaren för att skrika hotfullt och sen slå ännu mer, den här gången mot stolen. Det där är ett aggressivt beteende som indikerar att han inte på något sätt är fullt frisk. När man har hört om alla anklagelser om att han under en lång period ska ha slagit åtminstone en av sina flickvänner. Ja, det där är en person som är van vid att slåss. Det går inte att säga något annat.

Två grejer alltså. Först idiotin. Han kunde lika gärna stått och pekat på läktaren som om bollen studsat där. Ungefär så nära var han att ha rätt. Den andra, det aggressiva beteende som han om han uppfört sig så hade fått infinna sig i lämplig rättssal om fel person sett det. Men jag skulle säga att ingen av de där två grejerna är det mest patetiska. Det mest ynkliga. Det allra mest ynkliga, det är att han nöjer sig och bara går därifrån när domaren kliver ner från domarstolen. Hade det varit något jävla krut i honom hade han väl försökt attackera honom när han var nere på marken också, när de var på lika villkor. Men då kom det visst lite för nära och var lite för läskigt.

Det finns inget annat än förakt kvar för den här människan. Av alla idrottsmän i världen är det fullt möjligt att Zverev är den absolut sämsta människan av dem.

Vad blir då utfallet av detta?

Arrangören av turneringen kastade ut honom och han är diskad även från singelspelet. Väldigt bra gjort skulle jag säga. Absolut inte självklart om man ser till hur sånt här brukar hanteras men bra gjort.

Nu ska atp ta över. Då vet vi att det alltid blir extremt vekt. Om det blir någon avstängning så blir det max över de amerikanska mastersturneringen skulle jag säga.

Vad vore ett rimligt straff då? Avstängning säsongen ut skulle jag säga. Det hade varit det rimliga sett till handlingen.

Zverev har under eftermiddagen publicerat ett meddelande på sociala medier där han på engelska och tyska i princip berättar att han inte vet vad han tog sig åt och han ångrar sig. Ska man vara lite hård så kan man väl säga att han kanske inte borde ångra vad han gjorde utan snarare ångra att han är den genomusla person som han är.

Avslutningsvis vill jag säga att det jag föraktar mest med Zverev, det är att han liksom inte står för att han är en idiot. Om han alltid hade uppfört sig dålig. Om han hade varit ärlig i intervjuer och bara ståt för att ja, jag är dum i huvudet, varsågod att hata mig. Då hade det känts rätt bra ändå. Det behöver idioter inom all idrott som folk kan avsky. Men Zverev står liksom inte för det. Han försöker verka som en rätt skön kille när saker och ting flyter på för honom. Han vill liksom vara omtyckt. Vilket kanske börjar bli lite lurigt att lyckas med för det här, ja, jag vetefan. Det är bara så jävla dåligt.