Nadal är bäst i världen

Om du bara ska se en sak idag. Då är det detta du ska titta på. Stackars, stackars er som låg och sov i morse.

De som sätter rubriker på klippen från Tennistv brukar ägna sig åt alla överdrifters moder så att säga. En match mellan Istomin och Gabashvili i Ulan Bator kan beskrivas som årtiondets match. Men även blinda hönor hittar ju något ibland och här träffade de. Det här var god mode från Nadal. Det här var helt overkligt.

Höjdpunktsklipp är inte alltid representativa för en match. Men samma sak där. Ibland är de det. Och den här matchen var precis som i klippet. Det var precis så enkelriktat. Nadal pressade Medvedev från poäng nummer ett till den sista och Medvedev kom liksom aldrig ur greppet. Om man så vill, Nadal sopade banan med Medvedev. Nu många gånger har Medvedev blivit sopad med det senaste året? Inte så många kan man ju säga.

När Nadal börjar veva med armarna mellan bollarna som han gjorde i den här matchen, då vet man en sak. Då vet man att han själv känner sig bäst. Och just nu går det inte att säga något annat, Nadal är bäst i världen. Jävlar vad jag trodde att jag aldrig skulle skriva det igen. Och är det något man ska veta med Nadal. Det gäller egentligen både honom och Federer, ännu viktigare för Federer kanske, men samtidigt mer påtagligt med Nadal. När han själv känner sig bäst i världen, då går det nästan inte att slå honom. Han blir så sjukt mycket bättre av att själv känna sig oslagbar. Och i morse skulle jag säga att han kände sig just oslagbar. Som sagt, när han börjar veva och vamosa sådär, då vet man. Då vet man att han vet att han inte kan förlora.

Ovärdigt final nu tyvärr. Norrie är i final. Praktform på honom. Han vann blåbärsturneringen i Delray Beach och final här efter att han slog Tsitsipas i semin i morse. Vi börjar väl se Enqvisteffekten på Tsitsipas snart kanske. Eller så är den redan här, vem vet.

Fantastisk match. Fantastisk Nadal. Som nu kommer vara över tusen poäng före Medvedev på årsrankingen inför Indian Wells och Miami, upplagor av de turneringarna som jag ser framemot grymt mycket.

En bättre morgon helt enkelt. Trevlig lördag på er.