Inför Indian Wells

Jag hade ju tänkt vänta till det att vi vet hur lottningen faktiskt kommer se ut men nu orkar jag inte längre. Vi måste börja ladda nu.

Anledningen till att jag ville vänta finns inte att hitta här. Här är det inga konstigheter på den övre halvan av lottningen. Stort startfält här i Indian Wells. 96 spelare kommer det vara när kvalarna är inplacerade. Väldigt många som står över första omgången som synes. Först rundan, där fältet krymps ner till 64 spelare, kan väl nästan ses som en kvalomgång.

Medvedev högst upp, utan landstillhörighet som synes. Vet faktiskt inte hur de ska lösa det där men som det ser ut än så länge blir det just sådär, ingenting. Inte som det där tramset i OS där ryssarna tävlar för ryska olympiska kommittén, utan flagga men med samma färger som på flaggan. Vore en skräll om Medvedev kom till spel i blått, vitt och rött ändå. Man kan hoppas att hans klädsponsor inte valt några såna färger för denna turnering.

Monfils var ju bra i början av året, han kan spela bra i USA också, men mer troligt att han kylts ner lite kanske. Oavsett knappast ett hot. Första fina matchen med Medvedev inblandad kan som synes istället bli mot Alcaraz i åttondelen. Den är man ju inte osugen på direkt.

Nadal på samma halva som Medvedev, dålig kan tyckas och kanske det. Eller inte. Det kommer vi till senare. Det är väl egentligen mer Medvedev som är missnöjd med den lottningen. Han borde inte vara sugen på att spela mot Nadal just nu. Rätt skön start för Nadal. Osäkra spelare han kommer få möta. Passar honom. Så nåt klipp där han tränade häromdagen. Såg pigg ut. Jag tror inte han kommer floppa.

Ruud kvartsseedad och alltid intressant att hålla koll på vem som får chansen på hans del då han även om han är bra kanske inte hör hemma som en kvartsseedad spelare på den här nivån på hardcourt. Sinner, en av de absolut bästa åttondelsseedade spelarna får chansen och det är ju alltid kul när det blir så. Ser väldigt upplagt ut för Sinner att gå till kvarten tycker jag och även det en bra lottning för Nadal.

Tsitsipas kvart ska förstås också nämnas. Rätt bra lottning för honom tycker jag men han har ju blivit bortskämd med att vara semiseedad i de stora turneringarna ett tag. Så inte här. Han får Medvedev redan i kvarten så totalt sett kanske han ändå inte kan vara helt nöjd.

Här förklaringen till att jag ville vänta. Djokovic gör det igen. Eller försöker göra det igen. Eller nåt. Man kommer inte in i USA som ovaccinerad, men han har alltså något i kikaren. Vad kan det då handla om? Önsketänkandet är förstås att han till slut tagit sitt förnuft tillfånga och vaccinerat sig. Han skulle faktiskt kunna komma undan någorlunda utan att få brallorna nerdragna om han bara ställde upp här och inte berättade hur det gick till. Folk skulle spekulera ifall han fått någon specialbehandling men han skulle inte behöva säga något. Ingen skulle veta säkert, även om alla skulle tro att han vaccinerat sig. Eller om han bara skulle berätta att han ångrat sig. Vilken grej det skulle vara. Inte stor chans, men tänk vad spelsugen han måste vara. Helt omöjligt är det ändå inte. Det finns godkända vaccin som i hans huvud nog är lite mindre dåliga i alla fall. Mest troligt dock förstås att han griper efter något slags halmstrå men att han drar sig ur närmaste dagarna. Beroende på när han drar sig ur kommer han ersättas av en annan spelare i fältet eller av en lucky loser. Om det inte så är att han fått godkänt att delta, vilket är otroligt, får man väl säga att han förstör en del med att göra såhär.

Det känns inte vettigt att prata om Djokovic del av lottningen men Zverev, som inte heller borde varit med, kan man ju nämna. Han kommer ha många negativa ögon på sig den här veckan och lite halvlurigt motstånd kanske i första rundan. Dimitrov brukar inte vara oäven i USA. Inte omöjligt dock att det är Dimitrov som flyttas till Djokovic plats så lite reservation för att det kan bli Paul istället. Paul kan förresten mycket väl slå Dimitrov för den delen. Sen får vi väl se vilket skick Zverev är i. Fritz kan vara lite bökig. Berrettini i kvarten är ingen superlottning men heller inte det värsta man kan få. Rätt bra lottning för Zverev som ju nästan alltid håller sina seedningar.

I övrigt får vi spara den här veckan. Vi får se hur det blir med Djokovic helt enkelt.