Inför första Indian Wells-dagen

Vi får köpa hem några extra Power King den här veckan. För det kommer krävas att vara uppe rätt sent på dagarna de närmaste 10 dagarna. Varför jag skriver Power King och inte bara powerdryck, som min mamma lite hånfullt benämner dessa gottigheter? För att Power King är ett så fascinerande varumärke. De har den godaste och bästa produkten, men de gör inte reklam. Jävligt annorlunda, men det funkar ju när något är så gott kanske. Och håller ner det låga priset. Tänkte skriva att Power King borde sponsra mig men det går ju inte. De gör inte reklam. Kanske är det så enkelt som att om de gjort reklam, då hade jag ju inte skrivit det här, för då hade de varit som alla andra oduglingar. Man vet inte ens vem som äger Power King. En gåta.

Tennis ja. Brukar vi prata om här. Snarare än olika typer av powerdryck. Men jag känner mig lite peppad idag. Då blir det lätt sidospår. Men nu så, nu ska vi vara på rätt spår. Första dagens spel i Indian Wells, en av de fräsigaste tennisturneringarna som finns.

Om man lägger ihop precis alla parametrar så skulle jag säga att Indian Wells är den största turneringen utanför Grand Slam-turneringarna. Det är väl OS som kan finnas med i diskussionen. Slutspelet kanske möjligen på ett sätt. Men OS spelas som bekant inte varje år och slutspelet är ingen riktig turnering. Av de årliga, vanliga turneringarna tycker jag det är Indian Wells. Lite lustigt förresten att det är samma sak i golfen den här veckan. Där spelas Players championship den här veckan, också den femte största tävlingen. Precis som Indian Wells i tennisen. Samma tider också i stort sett även om de spelas på varsin kust i USA.

Varför är Indian Wells då så fräsig? Det är väl det mesta men ska man sammanfatta den så skulle jag säga att den är mest lik en slam. Det finns många stora banor. Prispengarna är höga. De bra spelarna är alltid med och turneringen håller ofta väldigt bra nivå. Kort sagt, en turnering som spelarna bryr sig om att försöka lyckas i. Sen skadar det väl inte att det är årets blott andra riktiga turnering. Från US Open är det väldigt torrt egentligen fram till den här veckan. Det är ett drygt halvår och bara en stor turnering, Australian Open. Nu drar det igång och det med full kraft. Idag är starten på det halvår då det nästan konstant spelas stora turneringar.

Djokovic har dragit sig ur. Han gjorde något riktigt idiotuttalande igår. Inte direkt de första på senare tid. Man meddelade att han ”automatiskt kommit med i lottningen” men att han nu i sista stund fick acceptera att han inte skulle kunna delta. Det visste han i tisdags också. Och i måndags. Och förra veckan. Han hade kunnat dra sig ur i väldigt god tid men det är tydligt att han vill fortsätta vara i ropet genom att hela tiden demonstrera att han inte får resa in i länder. IDIOT.

Inga seedade spelare i elden första dagen. Alltså ändå måttlig nivå på matcherna idag.

Coric comeback sticker ut lite. Inte den mest spännande spelaren tycker jag, men förstås en riktigt bra spelare som varit borta superlänge. Över ett år sen han spelade senast, i Rotterdam förra året. Bara tre turneringar för honom under förra året. Han var faktiskt i semi i Rotterdam så det var inte som att han var oanvändbar innan han pausade. Men axelproblem, han har opererats, och är nu tillbaka alltså. Rätt liten chans att han kommer vara jättebra direkt kanske.

Nattmatchen också förstås. Inte ofta Kyrgios spelar. Han spelade sju turneringar förra året. Inget bra år för honom riktigt. Sju vinster och sju förluster. Andas inte topp-10 det riktigt. En turnering i år, torsk i andra rundan i Australian Open mot Medvedev. Jag tycker ändå han såg helt okej ut fysiskt i Australian Open. Han var inte så tung som han var förra året. Men säga vad man vill om hans talang, han brukar faktiskt aldrig vara som bäst utan matchträning. Så han måste nog spela några turneringar för att kunna hävda sig. Baez ska han förstås kunna slå, men knappast givet.

Jag kommer kolla, men jag tänker inte försnacka matcher och hissa upp dem som superintressanta när det inte är så. Jag kommer titta för att jag tycker det är sjukt kul att det är igång igen, men som sagt, dagens matcher, det är inte Nadal-Federer direkt.