Inför lördagens Indian Wells

Nu! Kör vi.

Alcaraz och Medvedev i elden samtidigt klockan åtta och valet där blir väl rätt enkelt. Inte mycket till motstånd för Medvedev även om Machac är en riktigt bra spelare. Men då snackar vi att han på ett imponerande sätt hoppat över challengertouren litegrann och snabbt tagit sig in på den här nivån via många bra kval. Räcker ju inte för att busa med Medvedev riktigt dock. Lite tuffare motstånd för Alcaraz. McDonald är som bäst på precis den här typen av banor hemma i USA och han är en riktigt vass bollande som klarar Alcaraz tempo. Sen är Alcaraz mycket bättre och han har vapnen som McDonald inte har, men McDonald kommer kunna bjuda upp till bra spel. Det är jag säker på.

Sen kommer Nadal. Och det ska sägas, han må stå i 1,13 men det beror inte på att det brister i motståndet. Det beror på att tilltron till Nadal just nu är större än den varit på hardcourt på hur länge som helst. Nadal går idag in som favorit till att vinna turneringen, 3,50 här på Bethard mycket tätt före Medvedev som står i 3,75. Jag tycker Medvedev ska vara den bättre av dem på det här underlaget men det går inte att bortse från att Nadal vunnit deras matcher i år och inte heller förlorat mot någon annan. Korda såg riktigt bra ut mot Kokkinakis i förrgår morse, var det väl om jag inte minns fel. Vi ska veta det. Korda har haft ett tufft år men innan dess pratade man om att han kunde ha chansen att bli topp-10. Nu känns han på gång litegrann så ett stenhårt motstånd för att vara i första matchen för Nadal. Rent kontringsspelare, Korda. Om Nadal är bra, inga problem överhuvudtaget. Om Nadal är dålig är det en spelstil han definitivt kan ha problem med.

Monfils-Krajinovic och Opelka-Musetti är skitbra matcher det också, men jag vill se Nadal.

Fognini-Basilashvili, det är ju inte de två mest tillförlitliga spelarna i en match tidigt i en turnering såhär. Fognini var inget bra alls häromdagen. Basilashvili vet man ju aldrig men tror han har en bra chans. Kommer nog inte bli så mycket defensivt spel i den matchen riktigt.

Nattmatcherna, visst är det jättebra spelare där också men glädjande nog, de bästa matcherna spelas på kvällen idag tycker jag.