Indian Wells – söndag

Det verkar inte riktigt vara meningen att Nadal ska förlora i år.

Visst föll Korda ihop. Det blev för vilt. Det var lite flyktbeteende, men man måste ju också säga att Nadal faktiskt slog tillbaka bollarna också och att tro på vändning efter att ha blivit så resultatmässigt krossad på det sättet, det är ju bara Nadal som kan göra det. Osannolikt. Men mest av allt kanske, kul att se att Korda nu är tillbaka där han var innan sin svacka. Han är definitivt en spelare att se upp med för de bra spelarna, särskilt när han spelar som i den här matchen att han försöker trycka till bollen lite mer än annars.

Inga bra spelare åkte ut. De seedade som rök var Sonego som förlorade mot Bonzi. Han var väl knappt favorit där skulle jag säga. Brooksby krossade Khachanov och den kändes väl lite 50/50 på förhand. Så var Delbonis seedad också, snälla nån. Han var inte så nära mot Kyrgios riktigt. Kyrgios som öppnat turneringen klart bättre än man hade kunnat hoppas på.

Nämnas ska också att Tsitsipas var pressad precis hela vägen av Sock. Visst har Sock någon slags kapacitet fortfarande men Tsitsipas, det känns inte som att det är på väg åt rätt håll där riktigt. Enqvist är inne och rotar. Det bådar dåligt. Mycket dåligt.

Positivt för turneringen i alla fall att de bra spelarna håller. Nu dags att titta på om vi tror att det håller idag också.

Det var jämnt. Megasvårt att välja match klockan 19 men jag fastnar ändå på den första där. Jag gillar varken Karatsev eller Johnson men ganska jämn match. Rätt hög nivå. Johnson kommer från de här trakterna och han är ju en hemmagubbe så att säga. Luktar bra prestation samtidigt som Karatsev kanske är lite darrig. Blir bra fart där. Karatsev superoffensiv. Johnson måste attackera om han ska ha någon chans. Blir kul.

Svarre-Ruusuvuori, den är ju riktigt fin. I alla fall för att vara såhär tidigt. Märkligt tycker jag att Svarre inte får till det lite bättre än han får numera men han har väl bara blivit lite sämre, märkligt nog. Ruusuvuori som vanligt konstant övervärderad, men visst har han en vettig chans här. Ruusuvuori har en liten serve, Svarre har det inte, men det är ändå i bollandet det ska avgöras och där tycker jag ju att Svarre ska vara för bra.

Murray-Bublik också förstås. På tal om att vara överskattad, Murray. Frågan är vad han gjort för att berättiga att han är favorit mot en så bra spelare men visst är Bublik klart sämre än sin ranking, visst är han väldigt svajig rent allmänt. Och även spelstilsmässigt. Borde passa Murray rätt bra. Han har inget emot att någon är oberäknelig och osäker direkt. Men, knepigt att Murray är klar favorit tycker jag.

Ska man prata odds så, riktigt bra på Carreno Busta. Han är rätt mycket bättre än Munar. Men någon supermatch, kanske inte. Om man nu inte satsar en slant, Då blir det ju spännande.

Zverev, där får vi väl se hur det går. Ingen dröm att kliva in och möta en hemmaspelare direkt kanske. Plus att det förstås finns en risk att publiken är fientligt inställd till honom redan från början. Och är man så dum i huvudet som han är, då finns det förstås en risk att man surnar till och börjar bråka med publiken. Ni förstår. Det är klart att det finns en viss risk/chans att han gör bort sig igen men så dum kan han väl ändå inte vara, eller?