Indian Wells – tisdag

Det är kul med tennis just nu. Väldans kul.

Jag tror inte man ska underskatta hur livet är som ryss med förståndet i behåll ute i vida världen just nu. Ni kan ju tänka er. Folk tittar snett på en. Folk försöker få en och säga saker om sånt som man inte vågar säga något om, och kanske inte ens förstår sig på. Och så har man mitt i allt det där precis blivit världsetta. Dessutom så tror jag allt detta gör att han känner att han bör uppföra sig rätt exemplariskt just nu. En ryss som börjar stöka och skrika när han spelar tennis, inte riktigt läge. Tar nog en del på honom det också. Kort sagt, jag förstår att inte Medvedev klarar att vara så bra som han ska vara för närvarande. Monfils, jättebra match förstås, men det hade ju inte gått mot en normal Monfils.

Tsitsipas ännu en gång avslöjad i spelet. Man mår ju inte jättedåligt av det kanske. Enqvisteffekten har varit omedelbar.

Kyrgios kämpade hela matchen. Hur många gånger har det hänt? Han är vältränad fysiskt. Han börjar bli matchtränad tennismässigt. Skallen är förstås emot. Han kan när som helst bestämma sig för att det inte är kul men i en sån här match, när han vill något, då är han bättre än Ruud på det här underlaget. Inte mycket snack om den saken. Tänk om han kunde hålla i det här och spela ett tag. Då är han liksom däruppe i toppen. Dessutom en sån otrolig tillgång för toppen rent underhållninsmässigt.

Utanför klippet krossade Alcaraz Bautista på ett sätt som, ja, det var…ja, jag vet inte vad det var. Det var klasskillnad, kan man väl enklast kalla det. Tsitsipas i problem, Alcaraz nära toppen, Kyrgios spelar, jag gillar utvecklingen just nu så att säga. Den är till det bättre. Dessutom hade Opelka en grym serveuppvisning mot Shapovalov. Det är något särskilt med banorna i Indian Wells och Miami. Jag kommer ihåg hur man för några år sen pratade om Isners kickserve i de här turneringarna. Att den studsade så högst att den nästan var ospelbar. Kolla in klipp på Opelkas kickserve igår på valfri social media. Jääääävlar, säger jag om den.

Idag är det sämre matcher.

Då är frågan var man hittar det spännande här.

Kecmanovic-Van de Zandschulp, det är liksom bara snark.

Berrettini-Harris bättre, men två tråkiga spelare och det blir liksom inget kul. Lite varning för att Harris kanske kan hota lite där i alla fall. Borde kunna bli rejält servebetonat.

Fritz känns bombsäker för närvarande. Han kommer vara en topp-20-spelare framöver. Munar skrällde mot Carreno Busta men hur ska han lösa det här? Jämna i spelet. Fritz har en serve, Munar inte.

De Minaur-Paul är matchen som står ut för min del. Rätt heta just nu båda två skulle jag säga. Matchbilden är lite svår att sia om egentligen. De Minaur har en tendens att vara lite för offensiv, då han inte har något offensivt spel. Paul vill mest kontra. Om Paul bara gör det han ska, håller i bollen och låter De Minaur vara den som gör något, då är det nog skrällchans där. Men det är just skrällchans. För jag håller inte alls med oddsen. De Minaur är klar favorit. Paul övervärderas rejält efter vinsten mot Zverev.

Svarre-Isner kvällens bästa match, men underhållningsvärdet? Inget kul för Svarre det där. Isner får hela tiden chansen att chansa direkt på returerna. Och jag pratade ju lite om kickservar här i Indian Wells. Svarre får ta med sig en stol. Tror Isner vinner.

Johnsons servande mot Karatsev var sjukt imponerande. Jag tror han kan hota Hurkacz också.

Bublik-Dimitrov är väl sådär mellanmjölkskul. Två spelare som många gillar i och för sig, bara att jag kanske inte gör det.

Och så en helt okej match sist ut. Blir bra spel där. Kanske dagens bästa match spelmässigt skulle jag säga. Men inte dagens bästa tid kanske.