Åttondelsklart i Indian Wells

Väldigt mycket som man kunde förvänta sig igår och det är bra. Mycket bra för resten av turneringen.

Inte ofta jag tycker det känns orättvist i tennis men när man ser Isner möta Schwartzman, det blir ju lite orättvist. Schwartzman är bättre, men det passar honom så extremt dåligt att det ändå inte går. Snart 37 år gammal nu, Isner. Han konserverar sin nivå på ett imponerande sätt måste jag säga. Inte så komplicerad spelstil, det gör det lite enklare, men ändå bra gjort. Inte minst att han lyckas få kroppen att hålla ihop.

Munar hängde med Fritz hela vägen, bättre än förväntat. Det trodde jag inte. Men visst är Munar svår att bli av med. Han kämpar så att säga.

Sen var det väl exakt som man kunnat förvänta sig. De bättre spelarna vann i raka set. Inte ojämna set, flera stycken var lite pressade, men mer än så var det inte. Favoriterna höll utan undantag, möjligen att Dimitrovs vinst mot Bublik inte var helt förväntad enligt oddsen men Bublik är ett luftslott, Dimitrov är egentligen en bättre spelare.

Vi väntar några timmar med att skriva om dagens åttondelar, men redan nu tittar vi på lottningen. Vilka spelare har det öppnat upp sig för? Hur ser det ut inför avslutningen?

Den övre halvan där Medvedev försvunnit och det förändrar förstås mycket. Målet ligger kanske inte öppet men väl halvöppet för Alcaraz att nå sin första semi på den här nivån och hur spännande känns inte det?

På den andra kvarten ännu mer intressant. Nadal brukar vara rätt stabil mot servemonster, men det är tufft att möta servemonster i Indian Wells. Opelka såg också riktigt bra ut mot Shapovalov. Sen är det klart det är kittlande att tänka Nadal-Kyrgios i kvarten men stentuff match för Kyrgios. Sinner är nog ändå lite favorit där.

Nadal är favorit, men absolut ingenting givet på den här halvan.

Djokovic förstörde lottningen redan innan turneringen började vilket gjorde den här halvan vidöppen. Dimitrov fick ta hans plats och han har verkligen tagit chansen. Han har också chansen nu också, även om den kvarten är ganska stark. Isner ser riktigt bra ut och Rublev är den bästa spelaren som är kvar på den här halvan. Hurkacz ska man förstås inte räkna bort. Blir hårda matcher på den kvarten.

Berrettini har en förmåga att hitta bra lottningar men det kommer förstås av att han är så rackarns stabil. Förlorar man aldrig mot en sämre spelare, då håller man sin seedning och som floppar emellanåt de tuffaste konkurrenterna. Som här, Zverev borta och vägen öppen för Berrettini mot semifinal.