Inför Indian Wells-åttondelarna

Vi kan väl börja med alldeles färska slutsegrarodds från Bethard. Såhär ser sannolikheterna ut inför åttondelarna.

Man kan ju undra lite varför det är så viktigt att berätta att Nadal är från Spanien. Det är alltid sådär. Det är Nadal från Spanien och alla andra som spelar för sig själva.

Nadal favorit, det skriver man ju under på men när jag tänker tillbaka på min genomgång från tidigare idag, sådär stor favorit är han ju ändå inte. Han har tuffa matcher kvar hela vägen och 2,25, nja.

Samtidigt, om man säger att oddset på Nadal inte är bra, då måste man ju peka på vem som annars vinner. Och det är väl inte alldeles okomplicerat. Någon måste ju slå Nadal. Och det är väl Rublev kanske eller ja, han är min andrahandsfavorit. Han är antagligen den bästa kvarvarande spelaren men en klar fördel att han inte är på Nadals halva. Chansen finns alltså att Nadal förlorar mot någon annan, och så kan Rublev slinka in och knycka titeln. Berrettini också på rätt halva så att säga så tror man att han är bättre än Rublev så men nej, jag tycker nog det är Rublev som man ska köra på.

Nu tittar vi på dagens åttondelar.

Kecmanovic, fin form. Men passar honom nog inte så bra det här va? Vem passar det att möta Berrettini egentligen. Inte många.

Fritz klar favorit mot De Minaur och det är väl verkligheten numera även om det känns lite knepigt. 3-1 De Minaur i inbördes möten men Fritz vann senast. Det som ska sägas är väl att det är Fritz som tagit kliv framåt senaste året medan De Minaur inte gjort det så kan väl vara förklaringen till de inbördes mötena. Idag då? Jag tror Fritz. Han känns lite bättre och borde passa honom helt okej. Hans överlägsna serve ska betyda mycket.

Nadal-Opelka är man ju absolut sugen på. Nadal brukar hantera servekanoner men servekanoner i Indian Wells, bökigt. Opelka brukar vika ner sig mentalt mot toppspelare. Får se om det blir så idag också.

Sinner-Kyrgios på fin kvällstid, tackar tackar. Jag håller med oddsen helt och hållet, vidöppen match. Sinner är precis utanför topp-10 i ranking och så bra är väl Kyrgios bara han spelat någon match och inte är överviktig. Konstigt egentligen, Kyrgios är ju den eviga snorungen men nu börjar han vara äldre än sina motståndare. Sex år äldre än Sinner. Vem passar det då? Vem passar det inte att möta för Kyrgios del? Inte många. Men det här, hänga med i bollandet och låta serven göra jobbet. Borde kunna gå bra för honom tror jag.

Fem tiebreakset av sju möjliga när Isner och Dimitrov spelat mot varandra. Det lär ju bli rätt servebetonat idag också. Men ingen dum match alls faktiskt. Bra nivå och kan bli rätt kul också.

Och så var det de sena matcherna där väl Hurkacz känns lite sval? Jag tycker nog det. Rublev ska kunna vinna den. 2-1 i inbördes för Hurkacz dock vilket jag lite grann kan förstå. Han har kraften för att kunna hålla Rublevs pangande borta.

Alcaraz har varit ett monster i den här turneringen. Monfils, absolut bra gjort att slå Medvedev, men vilken mardröm för honom att möta Alcaraz. Att stå och pegga upp bollen som Monfils för för Alcaraz. Dålig idé.

Och så Norrie-Brooksby, faktiskt en rätt bra match det också. Två spelare som egentligen gör samma sak. Noggranna, taktiska och allmänt kluriga. Jag känner nog att Norrie kanske är den lite lugnare och stabilare. Jag tror han vinner.