Inför torsdagens kvartar

Det är högt vatten, vänner. Tyvärr får man säga är det sena matcher idag. Men det kan nog vara värt att hålla sig uppe.

23:00 Nadal-Kyrgios 1,40-2,95 Bethard

Jag minns främst matcherna mellan dem i Wimbledon egentligen. Kyrgios vann 2014 medan Nadal vann 2019. Det är de gånger då det känts som att det varit öppna kraftmätningar mellan dem. Kyrgios har varit i bra skick och på ett underlag där han ska kunna hota Nadal. I övrigt har Nadal två vinster på grus 16 och 17. I deras möten på hardcourt är det 2-2, senast i Australian Open 2020 där Kyrgios verkligen pressade Nadal i en fyrsetare. Nadals andra vinst i Peking 17 medan Kyrgios vinster kommit i Kvackapulko 19 och Cincinnati 17.

Det var ett jävla rabblande. Det brukar bli så när man inte riktigt vet vilken fot man ska stå på.

Ingen drömmotståndare för Nadal. Han har Kyrgios serve att hantera och Kyrgios är sen inte stressad när bollen är i spel. Mot Nadal brukar kan kliva ganska långt in i banan och bara mota tillbaka Nadals högt studsande bollar. Brukar vara rätt effektivt och framför allt inte något Nadal är van vid.

Sen är det klart. Nadal är i toppskick. Han har inte förlorat hittills i år. Kyrgios är också i ovanligt gott skick och är livsfarlig för toppspelarna. Men det är svårt att komma ifrån att Kyrgios trots allt inte är bäst i världen, har aldrig varit, så det krävs absolut en skräll för att det ska bli Kyrgios ikväll.

Vad tror jag då?

Jag tror nog ändå att Nadal kan hantera serven tillräckligt väl. Jag tror att han kommer vara lite för bra i spelet för Kyrgios. Men inget snack, det är en öppen match det här, precis som oddsen indikerar. Han är bra Kyrgios, väldigt bra. Problemet för honom är nog bara att Nadal trots allt är ännu bättre.

02:00 Alcaraz-Norrie 1,35-3,20 Bethard

Borde ligga i Alcaraz intresse att få den där profilbilden utbytt va? Ser väldigt konstigt ut.

Inte enäggstvillingar de här två. Och då tänker jag inte på utseendet. Man blir liksom inte mer naturlig superspelare än vad Alcaraz är medan Norrie, han är ju liksom motsatsen. Han kämpar, frustar, vrider in slagen. Han gör det fantastiskt bra. Mot all logik har han blivit en av världens bästa spelare. Men det är en viss skillnad mot Alcaraz som bara slår till bollen som om det var det absolut mest naturliga han kan göra.

Ofta brukar jag säga att det kan vara bökigt för folk att möta Norrie. Det här är motsatsen skulle jag säga. Till en viss gräns kan han förstöra spelet så det blir till hans fördel men när motståndet blir så bra på att spela tennis som det här motståndet. Då kan han liksom inte bluffa sig förbi det. Jag tror att det krävs en riktigt dålig dag för Alcaraz för att han ska förlora det här. Han kommer bara slå igenom Norrie med buller och bång.