Så gick Indian Wells-åttondelarna

Det är min typ av tennis som spelas just nu, känns det som. Det finns mycket att gilla med åttondelarna som spelades igår.

Som han växer för varje dag som går, Nadal. Det är ganska enkelt att mäta hur tillfreds han är på banan. Hur bra det känns. Eller om man ska vara ärlig, hur överlägsen han känner sig. Han mår nog aldrig bra när han inte känner sig bäst. Just nu är jag helt övertygad om att han känner sig bäst. Hur mäter man det då? På hans vamos:ande så klart. Frekvent vamos:ande, han känner sig bra. Uteblivet vamos:ande, han känner sig nere i skorna, troligen lite halvskadad och allmänt ämlig. Den stora grejen med den matchen om man frågar mig dock, Opelka. Har ni sett att han slipat lite på sin serveteknik? Klart högre upphopp än tidigare. En 2,10-gubbe som har ett rejält upphopp. Jag tror inte riktigt bara det är de yttre förutsättningarna i Indian Wells som gjort att hans servar studsat rätt högt dessa veckor. Det kommer de göra framöver också. Han är ingen grusarbetare direkt, men det ska bli spännande att se hans servar skvätta på gräset i sommar. Lägg därtill att han som den bjässe han är gillar att få upp bollen i spelet också. Återstår väl att han ska kunna röra sig på underlaget också men han har spelat en del på grus och värdelös är han inte. Han är bra, Opelka. Men svårt att hantera Nadal om man inte är så bra på att spela tennis. Nästan omöjligt snarare.

Det går inte att svara på frågan hur bra Alcaraz är just nu. Han har vunnit alla sina matcher i år utom den mot Berrettini i Australian Open där han var den bättre spelaren. Han måste börja möta de absolut bästa för att vi ska kunna få ett vettigt svar. Om vi är nyfikna på det svaret? Jösses. Monfils forehandskanon där. 219 kmh. Tvivlar på att jag sett ett hårdare tennisslag som gått in faktiskt. Bra smäll.

Det där var mina hjödpunkter från igår, men ett gäng matcher i övrigt också så klart.

Berrettini rök mot Kecmanovic. Fullt rättvist. Kecmanovic returnerade okej och var överlägsen Berrettini när bollen var i spel. Det kan bli ett problem för Berrettini ibland det där. När serven inte riktigt biter och han fastnar i för mycket bollande. Han är ju liksom inte så bra i bollandet. Framför allt har han en svaghet i sin backhand. Kecmanovic har ingen sådan svaghet och det gjorde att Kecmanovic blev för överlägsen i spelet. Stor skräll, men inte omöjligt att förklara. Får man inte snurr på Kecmanovic och kan utnyttja hans klumpighet, då blir han stenhård att slå.

Relativt enkelt för Rublev mot Hurkacz. Det skiljer en liten nivå mellan dem och det är väl raka set det ska vara egentligen.

Sinner var sjuk och lämnade wo. Trist, men kanske bra för framtiden i alla fall på alla håll och kanter.

Som väntat, Norries rutin och lite större noggrannhet blev alldeles för mycket för Brooksby. Mardrömsmotståndare spelstilsmässigt för Brooksby skulle jag säga. Vinst här förra året och nu kvart. Norrie hatar inte Indian Wells.

De Minaur var bättre än Fritz, men Fritz vann. Jämn match. Bra match. Fritz serve gjorde det mycket enklare för honom än det var för De Minaur men allt som allt, jag tycker De Minaur var bra nog för att vinna. Fritz har flyt just nu dock. Sånt betyder en del. De Minaur har det inte på samma sätt.

Och så slog Dimitrov Isner i två set. Inte sett något alls av den faktiskt så inte mycket att bidra med men riktigt bra framgång för Dimitrov. Rättvist? Kanske inte. Han är ju i praktiken toppseedad här då han fick ta Djokovic plats. Det är lite doping, men vad ska han göra mer än att ta tillvara på chansen liksom.

Kvartarna ser nu ut såhär.

Alcaraz-Norrie

Nadal-Kyrgios

Kecmanovic-Fritz

Rublev-Dimitrov

Ni kanske förstår det där med bra för framtiden att Sinner lämnade wo.

Övre halvans kvartar idag. Undre halvans imorgon. Jag återkommer.