Semiklart i Indian Wells

Det blev inget försnack igår. Lite oturligt men det halkade in ett födelsedagsfikande från ingenstans. Egentligen inte från ingenstans. Men i mitt huvud så ploppade det upp och förstörde all planering.

Men, jag hade ändå inte skrivit något annat än det som hände. Så egentligen blev det bara lite mer spännande för er del och det är väl inget dåligt.

När man ser matchen mellan Rublev och Dimitrov så är skillnaden uppenbar och kanske lite förklaringen till att Dimitrov aldrig blev en toppspelare också. Han var visserligen uppe på tredje plats på rankingen men det var under en period då nivån var usel och han var aldrig heller så bra, han var överrankad. Rublev är effektiv. Det kan definitivt diskuteras hur spännande eller snyggt det är, men han är effektiv. Han maler på. Han gör exakt samma sak hela tiden och det är svårt att stå emot. Dimitrov är väl raka motsatsen egentligen. Det är krångligt. Han gör olika saker hela tiden. Det krävs ofta många bra slag och mycket kämpande/krånglande för att han ska vinna en poäng. Det kan definitivt vara snyggt och underhållande mellan varven, men det blir inte särskilt effektivt. Jättestor framgång för Dimitrov att nå en kvartsfinal i en mastersturnering men jag skulle inte säga att han var särskilt nära i kvarten.

Fritz, han är energisnål. Det är som att han gör minsta möjliga på alla sätt. Han gör minsta möjliga för att få över bollen, han rör sig minsta möjliga för att nå bollarna, och mest av allt, det känns som att han gör minsta möjliga för att vinna matcherna. Jag tycker han känns som en spelare som börjar få med sig många matcher som kan uppfattas som jämna. Stark mentalt, ganska, men ännu mer skulle jag säga, han är inte en spelare som blåser på och kör över sina motståndare. Han anpassar sig efter motståndet och gör det som krävs. Energisnål, helt enkelt. Den här matchen kan jag tycka att han borde kunnat vinna enklare. Han har offensiven för att pressa Kecmanovic medan Kecmanovic inte har farten i fötterna för kunna försvara sig. Fritz valde dock lite väl ofta en tillbakalutad position där han lät Kecmanovic styra och ställa. Hade kunnat straffa sig om Kecmanovic haft en lite bättre förmåga att växla tempo. Han är jättebra, Kecmanovic och en kvart här är ett grymt resultat men för att kunna klättra över tid skulle han verkligen behöva något slags vapen. Han har svårt att generera extra fart i bollen utan han har det tempo han har och måste därför hela tiden nöta ut sin motståndare. Lite synd, för han är så bra i spelet att han verkligen borde kunna trycka till lite extra men än så länge förmår han sig inte att göra det.

Fritz och Rublev vidare till den ena semifinalen alltså. De spelar först ikväll, kanske lite märkligt på ett sätt men trots allt, proffstennis är underhållning och det är svårt att säga något annat än att det är semifinalen på den övre halvan som är huvudmatchen. Det pratar i om inom ett par timmar för idag, idag ska det inte missas något försnack.