Lottat i Miami

Manegen är krattad i Miami. Kvalet pågår. Elias Ymer åkte precis ut så det blir inget svenskt deltagande i den här turneringen heller. För att raska av precis alla preludier kan det även vara på sin plats att notera att Nadals skada handlar om en stressfraktur i ett revben och han beräknas vara borta i 4-6 veckor. Stressfraktur, något som medicinmännen drar till med när de inte riktigt vet vad de ska säga, typ. Nej, så är det inte, men det jag med mitt extremt usla kunnande på ämnet lärt mig är att en stressfraktur innebär inte att ett ben är brutet. Så det är väl inte alltid så illa som det låter. Det är exakt sex veckor tills mastersturneringen i Rom startar. Vi kan utgå från att Nadal spelar den. Veckan innan i Madrid, kanske. Om det skulle dra ut på tiden så har han stabila åtta veckor på sig tills Franska öppna börjar och alternativet att han kan använda första veckan av den turneringen som matchträning finns förstås också. Det man kan säga med säkerhet är i alla fall att han missar Monte Carlo och Barcelona, två turneringar han nog inte gärna missar i onödan så tråkigt för honom och tråkigt för oss så klart. Men viktigt att Franska öppna näppeligen ska vara i fara i alla fall.

Nu, lottningen till Miami.

Samma upplägg som i Indian Wells precis som vanligt förstås. En första omgång som kan betraktas som ett kval innan alla bra spelare kliver in i omgång två. Här är den övre halvan av lottningen som kommer innehålla 96 spelare när det riktiga kvalet som avslutas ikväll är färdigt.

Medvedev floppade i Indian Wells och lär väl vara rätt sugen här. Ingen titel för honom i år och även lite dåligt med poäng om man vill vara världsetta i alla fall. Man ska också komma ihåg att han inte älskar grus och har underpresterat på gräs de senaste åren. Det är alltså rätt länge till hardcourt igen för honom så en vinst här skulle väl inte skada direkt. Murray i första omgången, tråkigt för Murray. Medvedev bryr sig knappast. Struff som värst i tredje omgången, en bra lottning. Antagligen Bautista i åttondel, det stör nog inte Medvedev särskilt heller. Hurkacz som värst i kvarten men kan förstås bli Shapovalov också. Även det en rätt bra lottning. Den här gången har han fått det ganska bra förspänt Medvedev men det ska man väl ha när man är toppseedad. Dock inte världsetta den här veckan, det är ju Djokovic igen, men jag tror det var semifinal som krävs för att Medvedev ska ta tillbaka den platsen efter den här turneringen.

För att nå semifinal måste Medvedev också slå den spelare som tar sig ur den ormgrop som den andra kvarten av lottningen får ses som. Tsitsipas, De Minaur, Cilic, Alcaraz, Friz, Khachanov och Felix. Många bra spelare där. Ska man skala ner de möjliga semifinalisterna så är väl Alcaraz favorit, eller? Jag vill ju känna det, samtidigt som jag för några dagar sen slog fast att han nog ännu inte är bättre än Tsitsipas och Zverev. Tsitsipas kanske är favorit trots svag form, eller är Felix det? Tsitsipas, Felix och Alcaraz. Man måste nämna Fritz, men det skulle förvåna mig något fruktansvärt om han skulle lyckas med något liknande i den här turneringen. Många fina matcher att vänta på den kvarten i alla fall.

Ingen Nadal och ingen Djokovic. Djokovic förstås inte med på grund av att han inte kommer in i USA den här veckan heller.

Zverev högst seedad på halvan alltså och han känns väl lite svajig för närvarande. Coric har ingen matchform, men Dimitrov i tredje omgången, helt given känns inte den vinsten för Zverev. Gissningsvis Svarre i åttondelen är väl däremot helt okej för honom. Ingen dålig lottning men han har väl lite att bevisa kanske innan man litar på honom igen, Zverev.

Ruud, Bublik, Isner och Norrie ska göra upp om att få möta, antagligen Zverev, i kvarten. Norrie är favorit i ett sånt sällskap nu för tiden, inget snack om den saken. Isner intressant också så klart, han såg bra ut i Indian Wells och Ruud, han gör ju det han ska liksom. Blir tajt där, men ytterligare en bra ltotning för Zverev skulle jag säga.

Berrettini seedad fyra. Det kan han knappast ha varit i en stor turnering förut. En svag semiseedad och rättvist då att han får den starkaste kvartsseedade spelaren., Rublev på sin del. Dessutom, som ni ser, ett helt gäng andra riktigt bra spelare. Det är på andra och tredje kvarten som alla spelare hamnat. Berrettini har Tiafoe som första hot. Kanske inte uppe på sin absoluta topp just nu Tiafoe även om han absolut inte är dålig men det krävs nog en topp för att han ska slå Berrettini så Berrettini klarar troligen det där. Sen Monfils eller Opelka, där blir det däremot stenhårt för Berrettini, fin åttondelsfinal där oavsett vem av dem det blir.

Rublev får börja mot Kyrgios. Inte så kul. Men kommer Kyrgios vara spelsugen den här veckan? Jag är inte övertygad om det. Visserligen har han tagit ett wildcard till grusturneringen i Houston veckan efter den här turneringen så han planerar att vara kvar i USA ytterligare en tid men det där kan han nog steka rätt snabbt om han skulle torska mot Rublev. Jag tror inte på Kyrgios den här gången trots att han var jättebra i Indian Wells.

Sinner måste man också nämna. Finalist här förra året. Visst är Sinner en superbra spelare, men när man tänker efter kan man undra var han fått alla sina poäng från. Nu handlar det bara om 600 poäng och det blir inget rankingras oavsett vilket, han stannar topp-15 utan de här poängen men utan dem knackar han inte på dörren till topp-10 längre och frågan är om han egentligen är bra nog för att göra det. Han ska väl klara sig till åttondelen och hålla sin seedning men Rublev eller Kyrgios sen, tuffa papper. Blir nog ingen ny finalplats den här gången. Var ingen bra klass på den här turneringen förra året ska sägas. Den hamnade väldigt konstigt till när Indian Wells sköts upp. Sinner slog Bautista som bästa spelare för att nå final där han förlorade mot Hurkacz. Samma sak men värre för Hurkacz i den här turneringen förstås. Han är regerande mästare och får lämna topp-10-diskussionen nu, antagligen för gott.