Miami – torsdag

Det pirrade väl inte till inför matcherna igår riktigt i Miami. Jag skulle säga att det kan diskuteras om det här upplägget på en turnering är det bästa, att alla bra spelare står över den första omgången. Den första omgången blir lite av ett kval, direkt efter att det riktiga kvalet avslutats. När man nu har två veckor till förfogande för de här två turneringarna, Indian Wells och Miami, varför då inte köra 128-lottningar på riktigt istället för som nu, 96-lottningar med kval.

Men med detta sagt, man kollade ju så klart igår. Något att anmärka på?

Nja, egentligen inte mycket. Kokkinakis och Kyrgios var i elden, inte i dubbel tillsammans utan i singel och båda två vann rätt enkelt mot varsin fransos. Kokkinakis enkelt mot Gasquet, Kyrgios lika enkelt mot Mannarino. Coric slog Verdasco. Goffin vann en match. Carballes Baena är inte mycket att hurra över på hardcourt men det ska ändå noteras att Goffin kan vinna match fortfarande. En som däremot inte kan vinna är Simon. Jag brukar nästan aldrig uppmuntra spelare att lägga av. Jag tror de allra flesta märker efter att de lagt av att det riktiga livet inte är superkul jämfört med tennislivet. Men Simon, om man inte kan spela alls och inte kunnat på flera år, då ska man kanske ge upp. Storstryk mot snorvalpen Draper som gått bra på challengertouren men knappt spelat atp-tennis tidigare. Deppigt för Simon. Någon bra spelare som förlorade? Egentligen inte. De få lite bättre som var i elden vann faktiskt.

Nu tittar vi på dagens utbud. Fortfarande första omgången och inga riktigt bra spelare.

Start redan klockan 16, det är ju inte dumt. Vill man se någon match då så får det väl bli Bedene-Humbert tycker jag. Bedene nyligen tillbaka från jättelångt uppehåll. Humbert har börjat säsongen jättesömnigt. Två vinstsugna rackare skulle jag tro. Humbert ska vara mycket bättre men som sagt, inte alls fått till det i början av året.

Korda-Davidovich känns väl som en lite kul snorvalpsuppgörelse. Davidovich har fastnat lite senaste halvåret tycker jag. I hans ålder ska man ju ta kliv hela tiden men han har inte blivit bättre precis. Korda börjar närma sig den nivå han ska hålla och får ses som klar favorit där.

Martinez klar favorit mot Struff på hardcourt. Om Struff fått höra det för ett år sen hade han nog undrat vad som skulle hända med honom. Han har tappat allt.

Tsonga, lite rund va? Han ser faktiskt inte topptränad ut och där får man väl också ställa frågan, tror han fortfarande att han ska hitta någon nivå igen? Tveksamt skulle jag säga. Men man slutar ju inte hoppas.

Musetti klar favorit mot Popyrin på hardcourt. Fel säger jag. Ska man spela någon av de här matcherna så, tveklöst Popyrin och man ska förstås i så fall göra det här på Bethard.

Lite bättre matcher framåt kvällskvisten skulle jag säga.

Fucsovics-Giron, det är liksom inget fyrverkeri sett till hur spännande de är men goda bollare och det kommer bli bra spel där.

Paul-Bonzi lite likadant. Bonzi är lite sevärd och Paul är en av de bättre spelarna som spelar idag. Fin match.

Sock känns lite på gång. Tycker han sett pigg ut i sina senaste matcher. För att vara han i alla fall. Och Kecmanovic, han är ju glödhet formmässigt. Fin match det också.