Inför lördagens Miami-matcher

Ingen tid att förlora. Lördagens matcher i Miami.

Start klockan 16, det är strax det. Khachanov-Paul det rimliga valet där. Kommer från lite olika håll de två känns det som. Khachanov som varit uppe på topp-10 men haft några märkligt magra år och numera är han väl en topp-30-spelare men inte mycket mer. Paul har överpresterat ofta senaste året och hamnat topp-40 på rankingen. För mig är Khachanov en helt annan spelare, en spelare på en helt annan nivå ska jag säga. Men om Paul överpresterar så underpresterar Khachanov mest hela tiden. Inte de roligaste spelarna kanske men Khachanovs pangande mot Pauls kontrande, helt okej spel att vänta.

Kan Murray göra något för att stå emot Medvedev? Jag hörde att han hade uttalat sig om att matchen var ”ett bra test” för honom. Säger kanske lite om var han tycker att han står i sin karriär. Jag tycker kanske inte att detta är något test riktigt utan snarare en omöjlig uppgift. Samtidigt så ska man väl ha i bakhuvudet att Medvedev fullt förståeligt haft det lite tufft senaste tiden. Medvedev gillar väl inte alltid att möta spelare som inte slår bort sig. Medvedev ska vara alldeles på tok för bra men någonting säger mig ändå att om Murray ska slå en toppspelare igen, läget här är ändå ganska bra.

Jag hoppas alltid att Hurkacz ska förlora. Det är orättvist, för jag tycker inte illa om honom men när en spelare blir extremt överrankad, och folk inte förstår att spelaren är det, då blir spelaren liksom oavsett vilket min fiende lite grann. Jag tycker Rinderknech är fullt bra nog för att kunna skrälla där.

På tal om spelare som kanske hamnat väl högt upp på rankingen. Karatsev har lite svårt att motsvara sin ranking med spelstyrka. Undrar var han kommer landa egentligen när hans poäng börjat försvinna. Kapaciteten finns ju där, men han har liksom inte lyckats omvandla kapaciteten i en hög grundnivå. Nu är Humbert inte i form, troligen i sämre form än Karatsev men när man tittar på oddsen där, är Karatsev verkligen sådär pass bättre än Humbert? Nej, skulle jag säga. Humbert är extremt offensiv, det är Karatsev också. Humbert är den som tar lite större risker och vill avgöra bollen lite tidigare. Det är till hans fördel i den här matchen skulle jag säga.

Luriga matcher för de kanadensiska valparna. Kecmanovic är glödhet just nu och inte någon spelare Felix borde trivas mot. Felix är en malande spelare som inte vill dunka till bollen alltför hårt. Kecmanovic är väldigt tuff om man inte är beredd att växla tempo. Högriskmatch för Felix. Harris är inte särskilt bra just nu, men Shapovalov är å sin sida sjukt fladdrig också, så därför kan också Shapovalov vara illa ute.

Brooksby borde givetvis vara utkastad från turneringen efter sitt försök att klippa benen på en bollkalle. Nu mot Basilashvili. Känns inte Basilashvili som en sån där kille som går runt och hatar alla människor i några år utan att någon ser det och till sist bara brinner av fullkomligt? Kanske händer det ikväll, för Brooksby är en idiot. Skrällvarning där också skulle jag säga. Jag tycker inte man ska ignorera Basilashvili som det görs på oddsen där.

Efter det nöjer jag mig nog för dagen. De sista matcherna lockar mig måttligt faktiskt.