Inför söndagens Miamimatcher

Omgång tre. Färre matcher. Naggande goda matcher?  Det kan väl tyvärr diskuteras. I alla fall på förhand.

Det känns väl som ganska tydliga favoriter idag. Men någonstans brukar det ju hända något. Frågan är bara var.

Det känns väl som lite av en öppen dörr att säga att Norrie är en utsatt högt rankad spelare. Han är en dålig högt rankad spelare, men han har samtidigt sin styrka i att aldrig förlora mot sämre spelare. Gaston slog Isner i förra rundan, nu raka motsatsen. Det jag kan känna här är att Gaston är så pass bra i spelet att han ska kunna utmana Norrie. Han har heller inga direkta problem med någon som spelar konstigt. Han är lite bökig att möta själv. Men så är det ju det där. Norrie hittar vägar att vinna och i det här fallet blir det väl att han har en serve, det har inte Gaston.

Bublik slog Ruud i Davis Cup, i Norge häromveckan. Inte ett dugg konstigt tycker jag. Spelar han bra ska han ha alla möjligheter mot Ruud på det här underlaget. Väldigt ofta övervärderad på hardcourt tycker jag, Ruud. Sen är det ju det där. Bublik ska spela bra. Det får man inte på beställning direkt. Men mycket möjligt att dagens skräll kommer där skulle jag säga.

Kyrgios-Fognini, lynnigt. Om Kyrgios fortsätter kämpa så behöver han inte släppa många gem där. Borde han inte kunna tänkas tycka att det är lite kul att förnedra Fognini? Det kan ju bli något. Där ska man så klart hålla ögonen öppna.

Två stycken Cerundolo i tredje omgången. Helt otroligt om man frågar mig. Ingen av dem är i min bok jättebra och båda två jätteextrema grusspelare. Men här är de. Juan Manuel är den än så länge lite svagare av dem men han är väl den som har lite enklare motstånd idag också. Men oavsett vilket, hyfsade lottningar för Tiafoe och Monfils att få det här motståndet i tredje rundan av en mastersturnering. Fri lejd så att säga.

På tal om lottningar, Sinner känns som lite av en lottningsspecialist. Kanske inte här dock. Carreno Busta är den bästa spelaren som inte är favorit idag. Blir fint baslinjebollande där men Sinner är en fullt rimlig favorit på att han kan göra lite mer än Carreno Busta.

Kokkinakis kan gå sönder när som helst. Kudla har hittat formen, han vann den stenhårda challengern i Phoenix förra veckan där många riktigt bra spelare deltar för att slippa ha tråkigt mellan Indian Wells och Miami. Rätt jämna i spelet, Kokkinakis har en bomb till serve, Kokkinakis högst trolig vinnare om han håller.

Det var inte övertygande från Zverev i hans första match här heller. Han är svajig just nu. McDonald är inte dålig. I normala fall en bombsäker vinst för Zverev men kanske inte just nu.

Kanske bli några skrällar ändå. Vi får väl se helt enkelt.