Video från gårdagen

Vi kan väl köra lite videomorgon. För morgon är det fortfarande. Stökigt det här med byte av tid. Borde vi inte hålla på med.

Ingen jättespännande speldag, så jag kommer troligen bara skriva om vilka spelare som liknar vissa och sånt där.

Vi kan väl börja med det lite deppiga i matchen mellan Medvedev och Murray. Dåtidens Murray mot nutidens Murray, typ. Murray har ju någon slags idé om att han ska ta sig tillbaka till toppen där han en gång var. Det finns många problem med det. Som att han inte är så bra på tennis längre. Ett problem i skymundan är också att det inte ens hade spelat någon roll om han var som när han var som bäst. För ni ser ut. Murray har alltid varit en listig försvarsspelare som ofta varit tillräckligt säker för att vinna. Men letar man i minnet så, Murray missade alltid en del han inte borde missa. Lägg därtill att han aldrig haft några vidare offensiva slag utan förlitat sig till att bolla ut motståndaren. Medvedev? Han spelar flackare. Han är säkrare. Han har ett offensivt spel. Han är lika uthållig, minst, som Murray en gång var. Och han är smart. Möjligen inte lika smart som Murray, men smart. Det är inte riktigt nära liksom. Murray hade inte slagit Medvedev om han så fick välja den bästa versionen av sig själv någonsin, och då är Medvedev ändå inte riktigt i toppform just nu.

Wolf, vet ni vem han är lite lik? Taylor Dent. Inte många minns honom kanske, men tidernas mest hårdservande rackare skulle jag säga även om han väl inte har rekordet för den hårdaste serven utan det har Groth. Liten knatte, Wolf, men servar ändå jättehårt och liksom en liten krutnisse. Det händer egentligen inte så mycket, men det är en jäkla massa krut i honom. Kul med annorlunda spelare tycker jag. Jag vet, han står listad som över 180 cm, Wolf. Tror inte han är det, men även om han var över 180 cm lång om han stod på tå, han servar väldigt hårt för en spelare av den storleken. Tyvärr är det svårt att ändå få så mycket effekt i serven om man är så liten då kan inte får några vinklar utan det blir med hårt rakt på motståndaren hela tiden. Orättvist kan tyckas. Om man inte är Federer då. Men alla är ju inte Federer så att säga.

Man pratar nog lite för lite om det faktum att Kecmanovic har Nalbandian som tränare. För när man tänker efter. Ta bort all genialitet och allt vackert med Nalbandian. Det finns Kecmanovic kvar. En spelare som är extremt bra om han får stå stilla i mitten och kan pricka in sina grundslag där han vill. Faktiskt lite skrämmande hur lika det är men man tänker inte på det för att Nalbandian var så sjukt elegant medan Kecmanovic är så extremt ickeelegant. Felix gick hundraprocentigt i fällan. Om man inte lyckas få snurr på Kecmanovic, då kan vem som helst förlora mot honom. Jag kan känna att Kecmanovic lite är en sån där spelare som lever på att motståndarna ännu inte bemödat sig att läsa sönder honom då han aldrig varit särskilt bra. Nu är han bra, men det finns enkla sätt att hantera honom. När det börjar sprida sig, att han är värdelös när han får ut honom i hörnen, då kommer han få det jobbigare att göra de resultat han gör just nu.

Shapovalov föll också, av de bättre spelarna. Chanslös mot Harris. Jag tror att han just nu får sota lite för att han är dum i huvudet, Shapovalov. Jag tror inte han egentligen vill ha det som det nog blivit efter att han sagt idiotgrejer och uppfört sig dåligt i början av året. Han vill vara omtyckt, jag tror inte han är jätteomtyckt bland kollegorna och jag tror som sagt det påverkar hans prestation lite. Sen är han ju superojämn i grunden, men just nu är han sämre än han ska vara.

Nya matcher och ny omgång senare idag. Jag återkommer inför det.