Miami – måndag

Då ska vi se vad vi har framför oss i Miami idag vänner! Med odds från Bethard, det tummar vi så klart inte på.

Ser väl rätt aptitligt ut, eller vad säger ni?

Brooksby-Bautista tycker jag är en jättefin match att börja med. Bautista är rankad på plats 17 i världen. Brooksby anses alltså vara klart bättre än så om man ska tro oddsen. Sen är väl inte det hela sanningen kanske. Till stor del handlar det nog om att folk inte tycker att Bautista är någon 17 i världen och det är han ju inte. Men ja, Brooksby värderas i alla fall som topp-20 här. Inget snack om den saken. Jag tycker det känns väldigt tveksamt måste jag säga. Inga inbördes möten men man kan väl tänka kanske att Bautista inte kommer älska det här. Brooksby har inga problem med folk som spelar konstigt och han kommer nog hantera Bautista rätt bra. Och när man sen går till vad de har att komma med så, visst kan man tänka sig att Bautista kommer bli lite borttrollad från det spel han vill spela.

Martinez, ovärdigt motstånd för Medvedev så klart.

Karatsev håller sin seedning här, känns alltid som en framgång för honom. Men framför allt, jättebra läge för Hurkacz. Otroligt egentligen hur spelare som lyckats på en plats tidigare har en sån rackarns benägenhet att börja leverera på samma plats igen. Nu är Hurkacz visserligen seedad att vinna den här matchen också så inget konstigt alls egentligen, men han är liksom inte jättebra om man frågar mig. Ändå känns det som att han kommer bli livsfarlig den här veckan.

Harris-Nishioka är faktiskt en potentiellt ganska kul match. Inga bra spelare för att vara långt fram i en sån här turnering men som sagt, tror det kan bli rätt kul. Nishioka är ojämn men när han är i form är han sevärd. Och extremt olika spelare. Nishiokas bolltrolleri mot Harris, lite maskin är det väl över honom ändå. Viktig match för båda två också. Inte varje dag de får en sån här chans.

Kan Cilic hitta på något? Troligen inte skulle jag väl ändå säga, men mycket intressant spelstilsmässigt. Alcaraz är trots allt beroende av att få driva spelet. Cilic har serven och kraften för att kunna ta bort den möjligheten för Alcaraz. Om Cilic har en bra dag tror jag det kan bli riktigt små marginaler och kanske till och med skräll. Inte för att han är i närheten av Alcaraz nivåmässigt utan enbart för att det här är den spelstil som Alcaraz bör ha svårast mot. Men det gäller att Cilic förstår vad han behöver göra. Han får inte fastna i dueller. Han måste smälla så snabbt som möjligt.

Fritz ska väl ånga på, eller? Jag inte inte alls säker faktiskt. Han är inte mycket bättre än Paul och det känns som att han borde börja bli lite vinsttrött. Lika gamla, känner varandra extremt väl. 3-2 Paul i inbördes möten, det finns givetvis ingen respekt bara för att Fritz vunnit en turnering. Jag tror att Paul har en jättechans.

Vem är äldst av Korda och Kecmanovic då? Skulle kunna vara en frågesportsfråga. Kecmanovic är ett år äldre. Vem är bäst? Det är Korda skulle jag säga, men med liten marginal. Vem passar det här bäst? Tveklöst Kecmanovic. Korda gillar inte att driva spelet utan vill kontra. Man ska inte kontra med Kecmanovic. Tror Kecmanovic vinner.

Visst har man känslan av att man minns att Tsitsipas slagit De Minaur några gånger men 7-0 i inbördes, det bekräftar verkligen det man också känner. Drömmotståndare för Tsitsipas, mardrömsmotståndare för De Minaur. Tsitsipas behöver bara göra exakt det han vill göra. Välja sina lägen rätt och sen attackera ordentligt. Mardröm för De Minaur som vill att motståndaren ska mala sig trött och gärna också välja fel lägen att attackera.