Miami – torsdag

Då var det bara en match kvar i Miami. Eller?

Tycker han servar bättre för varje gång jag ser honom, Ruud. Och det ska man veta. Att utveckla sin serve. Det borde vara det enklaste slag man kan utveckla, men det är snarare tvärtom sett till hur få som lyckas med det. Vissa har försökt genom åren, men det har nästan aldrig gått. Den serve man skaffar sig tidigt, det är den man får leva med under karriären. Säger väl en del om Ruud kanske, hur långt han kommit gällande att optimera sig själv som spelare och han är ännu inte klar. Precis som de säger i klippet. Han största seger hittills och om han börjar stöka med spelare som Zverev, då går det inte att säga något annat än att han är en väldigt rättmätig topp-10-spelare nu, Ruud. När man ser på matchen också, det är absolut lätt att avfärda Zverev. Sen gör han plötsligt någon fantastisk turnering där han slår de bästa. Men när han som just nu inte servar som absolut bäst, och inte har någon hjälp av att det är inomhus eller något sånt där. Vilken ordinär spelare han är ändå. När inte serven räddar honom, då blir han utbollad av många och i synnerhet av Ruud.

Cerundolo. Visst har grusspelare emellanåt överpresterat i Indian Wells och Miami. Förhållandena passar många, bland dem grusspelare då bollen studsar rätt högt och de kan hinna med men det här är ändå något av det värsta. Det ska liksom inte riktigt kunna hända, men nu har det hänt, Cerundolo är i semifinal. Blåser på fötterna på Sinner. Kan låta futtigt, men det går liksom inte att göra något åt och gör det tillräckligt ont, då är det väl lite svårt helt enkelt.

Lite dubbel sen på slutet också eftersom den andra kvarten blev så kort. Det har varit hånfulla veckor för dubbelspecialisterna det här. Indian Wells och Miami är turneringarna där singelspelarna deltar i dubbel. Isner/Sock vann i Indian Wells och fem av åtta spelare i semifinal här i Miami är singelspelare. Det är inte jättehög nivå på dubbeln på atp-touren.

Ruud mot Cerundolo i den ena semifinalen alltså. Ruud vinner förstås den och han är då ny världssjua på måndag.

Idag de två andra kvartarna.

18:00 Medvedev-Hurkacz 1,21-4,20 Bethard

Vi minns ju matchen i Wimbledon i somras. Vad som hände där, det vet vi väl fortfarande knappt. Stökig match som väl spelades över två dagar om jag inte minns fel och dag två hade inte Medvedev ett rätt. Sen ytterligare två jämna matcher under förra säsongen. 7-6 i skilje för Medvedev i mastersturneringen i Kanada och 6-4 i skilje för Medvedev i slutspelet.

Ingen jättebra motståndare för Medvedev det här skulle jag säga. Hurkacz är inte den som stressar upp sig utan han litar på sitt malande bollande och har också kraften för att trycka till ordentligt. Ungefär som Medvedev egentligen inte vill att man ska spela. Sen kan man ju samtidigt välja att se att Medvedev nog egentligen är bättre på Hurkacz på typ allt, men det behöver nödvändigtvis inte vara det viktigaste.

Sen ska man inte ignorera att Hurkacz är försvarande mästare. Sånt brukar betyda rackarns mycket.

Jag kan inte säga att jag tror på skräll, men jag ser möjligheten.

Medvedev spelar för platsen som världsetta här. Vinner han är han världsetta igen på måndag. Hurkacz måste försvara sin titel för att behålla sin plats på topp-10. Förlorar han idag är han på plats 14 på måndag.

00:00 Alcaraz-Kecmanovic 1,15,500 Bethard

Jag sticker ut hakan. Till US Open i slutet av sommaren tror jag att Alcaraz är bäst i världen. Han är det inte riktigt än, men han börjar närma sig. Och jag tror att det nu bara är månader bort. Han utvecklas hela tiden och han är nu bara ett steg ifrån att vara bättre än de bästa och det svindlande är väl att han bara är två steg från att vara helt överlägsen. Någon gång under nästa säsong tror jag mycket väl han kan ha nått dit, att han är överlägsen.

Faller han här? Knappast. Borde passa honom hur bra som helst att möta Kecmanovic. En smäll och Kecmanovic är ute i hörnet och spinner. Alcaraz måste i princip falla ihop för att inte vinna den här matchen.

I början av inlägget skrev jag att en match återstår i Miami. Semifinalen mellan Medvedev och Alcaraz, den ni. Den är något att se framemot.