Inför Miamisemisarna

Semifinaler! Och kanske inte det man hade gissat på förhand men såhär ska det bli.

19:00 Ruud-Cerundolo 1,17-4,95 Bethard

Första rundan i Båstad kanske. Jag tänkte skriva första rundan i Madrid, men där skulle ju Cerundolo med sin ranking aldrig komma in. Nu kommer han däremot komma in, förmodligen i alla fall. Han kommer halvera sin ranking på måndag, även om han förlorar här, Cerundolo. 53, det är väl lite på gränsen om man ska komma in i sommarens mastersturneringar. Oavsett det, han är nog rätt nöjd med det här. Snacka om livsförändrande. Han har visserligen varit uppe så högt som plats 76 tidigare, för en dryg månad sen, men det här är ändå något annat. Nu är han garanterad spel på atp-touren för en lång tid framöver och han kommer vara seedad i sommarens små grusturneringar. Det kommer han ha en sjuk nytta av.

Hur värd är han då att vara här, Cerundolo? Det man ska säga är väl först och främst att han absolut inte ramlat in på något bananskal. Han har både spelat riktigt bra och slagit bra spelare. Sen har han ju haft superflyt också, men det är verkligen båda sakerna. Han har varit bra helt enkelt.

Ruud ska förstås vara totalt överlägsen här. Det enda som kanske kan oroa lite är att Cerundolo inte kommer slå bort sig på samma sätt som vissa andra kanske gör mot Ruud. Men samtidigt, Ruud har ett så pass bra offensivt spel nu för tiden och han har sett så pass bra ut den här veckan att jag snarare tror det blir att Ruud kommer få all tid i världen att rikta in sig och sen panga igenom Cerundolo.

Flera semifinaler i masters för Ruud men ingen final. Bara en enda final tidigare på hardcourt också. Stor match för honom, inget snack om den saken. Ruud spelar idag också för att gå om Rublev och bli sjua i världen på måndag. Skulle väl inte vara så tokigt.

01:00 Hurkacz-Alcaraz 2,85-1,43 Bethard

Jag sa igår att det bara var en match kvar i Miami, men nu känns det väl plötsligt som att det är två.

För, vinnaren här går verkligen inte säker i en final mot Ruud. Innan jag såg Alcaraz match mot Kecmanovic så skulle jag säga att han skulle gå rätt säker där men nu, absolut inte. Och givetvis, alternativet är nu Hurkacz och inte Medvedev. Medvedev hade knappast förlorat en final mot Ruud. För Hurkacz del skulle det vara en öppen match mot Ruud.

Det var en jättefin match mellan Alcaraz och Kecmanovic men jag tycker ändå det blinkar varningslampor om den gällande Alcaraz. Kecmanovic är jättebra just nu, och det var bra spel, men oavsett det, Alcaraz ska inte behöva hamna i en sån där kamp om han är så bra som jag börjat inbilla mig att han är. Det finns nog fortfarande något lite fladdrigt, något ojämnt i honom på ett sätt som jag nog inte trott finns längre.

Hurkacz slog Medvedev. Rejäl knall så klart men det känns verkligen som att Medvedev är lite stukad just nu. Absolut inte som att han inte försöker, och han är definitivt inte dålig. Plus att det verkligen är något magiskt över det här, när en spelare gjort sitt livs turnering på en spelplats året innan. Magin sitter märkligt ofta i ett år senare. Så att Hurkacz skulle prestera här igen, knappast någon skräll. Men det är någonting med Medvedev. Han vill lite mindre än vanligt. Han är lite mindre desperat. Han saknar de sista få procenten för att vara så bra som han ska vara.

Hur går det här då?

Efter Alcaraz jämna match mot Kecmanovic, som han kanske borde förlorat till och med, tycker jag han är på tok för stor favorit på oddsen här. Jag tycker den matchen måste betyda en hel del för spelar man jämnt med Kecmanovic, då är det bara att säga som det är, då ska man rimligen inte slå Hurkacz.

Matchbild?

Lite svårläst faktiskt men Hurkacz har den lite tyngre serven. Klart tyngre serven ska jag säga. Sen kommer han nog vara lite mer bollsnål än Alcaraz som lär söka snabbare avslut.

Upp till Alcaraz hur det går skulle jag säga. Spelar han bra kan jag inte tänka mig något annat än att han är klart bättre än Hurkacz men för hundrade gången. Han lär vara bättre än mot Kecmanovic i så fall.