Inför måndagens Monte Carlo

Några matcher igår men det var väl inget man hoppar högt över riktigt. Basilashvili gav upp innan man hunnit få igång matchen mot Dimitrov. Fucsovics och Harris spelade en riktig holmgång som…inte var så bra. Zverev spelade dubbel med Melo igen. Han slog ingen domare. Det gick faktiskt bra för dem den här gången. Davidovich slog Giron och Lajovic slog Krajinovic. Den sista där, Lajovic. Det var väl han som imponerade lite. Ni vet det där med spelare som presterat på en spelplats förut och sprattlar till på samma spelplats.

Vi kan väl börja dagen med slutsegraroddsen. Hur slutar det här egentligen? Eller snarare, hur förväntas det sluta?

Oddsen härifrån Bethard givetvis. Uppdateras varje dag under turneringarna de här vinnaroddsen så får man en känsla, bara att gå in och kolla.

Jag håller helt med. Eller det gör jag inte. Jag håller nästan med. Men visst är det i grunden i alla fall nästan rätt, att det är Alcaraz som är första utmanare till Djokovic. Sen kan jag väl känna litegrann att de möjligen är lite för nära varandra. Visst saknar Djokovic matchträning och grus är inte det bästa för honom men ändå. I nuläget är han ändå en rätt stadig favorit mot Alcaraz på fredag. Vad sjukt sugen kan måste vara på den matchen. Jag tror inte han är ett dugg rädd för den. Jag tror han bara är sugen. Sugen på att visa snorvalpen hur det är att möta de riktigt stora pojkarna.

Ska man titta bortom de där två så, ja var ska man då titta egentligen. Tstsipas vann här förra året, det är väl det absolut enda som talar för honom. Samt eventuellt då att han har en rätt fin lottning. Rublev och Zverev är också på undre halvan. Jag hade nog tagit Zverev faktiskt. Varför skulle inte han kunna vara bättre nu än tidigare i år? Han har inga problem med grus. Inte alldeles långsamt i Monte Carlo. Bra finalchans på honom. Sen blir det väl tufft där kanske men 10 gånger pengarna, det tycker jag lockar lite. Samtidigt som jag får säga att 3,50 på Djokovic också lockar en aning. Jag tycker nog han ska vara lite större favorit än så.

Nu till dagens matcher.

De allra bästa vilar till imorgon eller någon kanske till och med till onsdag, men gottiga spelare här i alla fall tycker jag.

Fognini, han vann här för några år sen. Det känns ju inte direkt osannolikt att han ska studsa till här. Dels grus, det brukar få upp blodsockret på honom en aning och sen en spelplats där han trivs. Brukar ha ett rackarns publikstöd här, Foggis. Monte Carlo är knappast lika mycket Italien som Frankrike men det är väl en liten bit Italien i alla fall. Rinderknech är en knepig rackare. Han har ett spel som andas så mycket inomhustennis som det bara är möjligt. Det är där han är bäst också, klart bäst. Men det märkliga med honom är att han trots att han absolut inte har ett spel för grus så är han ganska bra på grus också. Men gör Fognini en okej match, då ska det ändå inte vara något snack.

Vilken tillit till Ramos på oddsen där. Det känns ju lite tveksamt. Griekspoor har varit glödhet på allt vad spelmarknader heter länge och det kan man ju förstå. Han slog de flesta rekord man kan slå på challengertouren förra säsongen och han är nu nästan topp-50. Han började också säsongen rätt bra men mja, förklaringen ligger väl kanske i att han fallit ihop så smått på sistone. Fem raka förluster och det är väl inte bara bra spelare han förlorat mot riktigt. Ramos rankad 37:a. Det är lite sjukt. Nej, jag tror Griekspoor har en rätt bra chans där. Borde passa honom rätt bra att få föra spelet som man oftast får mot Ramos.

Wawrinka var inte särskilt bra i Marbella. Han väljer dock att spela. Thiem som också var usel där har pausat sin comeback. Jag läste dock något om att Wawrinka är medveten om att han kommer vara värdelös ganska länge så han räknar nog inte med mycket annat. Bublik är lite halvusel på grus men Wawrinka kunde liksom inte spela för någon vecka sen så lite tveksamt om han kommer vara så mycket bättre nu kanske.

Khachanov-Schwartzman känns ju lite kul. Lite på dekis båda två. Allt är relativt, men för några år sen låg båda runt 10-strecket. Inte nu längre riktigt. Egentligen tycker jag båda är bättre på hardcourt men Schwartzman den som missgynnas minst av gruset och han ska väl vara lite bättre också. Men alltid lite jobbigt för honom att möta någon som servar så pass bra som Khachanov gör. Ställer stora krav på att Svarre ska vara helt överlägsen i spelet och har Khachanov en bra dag är det inte det enklaste.

Det enda lite tråkiga med Monte Carlo är att det inte är mycket till kvällstennis. Även om starttiden för de sista matcherna sällan stämmer. Om Hurkacz och Dellien ska börja 15:30, ja då ska det vara solsken, medvind, och en hel del annat också. Dagens bästa odds där skulle jag säga på Hurkacz. Han är hemska siffror på grus på atp-nivå men man ska veta att han spelat ganska lite på grus sen han blev så bra som han är nu. På lägre nivå spelade han mycket på grus och är helt okej på det. Dellien, där snackar vi medelmåtta. Han kvalade in genom att slå Mannarino och Daniel i två superjämna matcher men Hurkacz är ju något lite annat så att säga. 1,43 på Hurkacz, väldigt taget. Överkörning tror jag.

Coric-Sinner kan ju vara lite kul. Coric var en av de hetare potatisarna för några år sen men nu är han liksom plötsligt veteran i jämförelse med Sinner och det utan att han hunnit uträtta så mycket. Saknar matchträning, Coric, men det borde bli bättre och bättre och hur bra är egentligen Sinner? Jag tycker inte han imponerat särskilt i år. Det känns som att han fastnat en aning åtminstone. Han har absolut helt okej resultat i år, men det är liksom inte resultat som andas toppspelare, något som de flesta nog förväntar sig av honom inom inte alltför länge. 20 år gammal. Man kanske inte ska begrava honom riktigt ännu. Han kan ju börja med att slå Coric idag.

Carreno Busta-Baez är faktiskt en riktigt fin match för att vara i första rundan. Inte de roligaste, men det kommer bli riktigt bra spel. Kanske dagens bästa match spelmässigt skulle jag säga.

Tsonga? Näe, det lär nog inte gå så bra.