Inför onsdagens Monte Carlo

Det är ju svårt att börja någon annanstans än vid Djokovic. Faktum är att han spelat en del dåliga matcher genom åren. Så det är inte helt säkert att detta är hans sämsta match sen han blev bäst men om det inte är det, då är det åtminstone väldigt nära att vara det. Och det kan vara det. Jag kan på rak arm inte plocka fram någon match där han spelat sämre än han gjorde igår.

Höjdpunktsklipp passar sällan särskilt bra för att visa på hur uselt något varit. Det säger sig väl självt. Det är just höjdpunkter. Det går alltid att rycka ut 10 bollar så det ser ut som att det varit rätt bra. Men om man säger såhär då. Allt som inte är med i klippet, det var helt värdelöst. Djokovic halkade omkring och kunde inte slå till bollen. Spelade ingen roll hur bra lägen han hade egentligen. Det enda han gjorde var att lägga in bollen med säkerhet. Och även när han försökte försvara sig, det var som att han inte spelat på grus förut.

Var Davidovich en del i det hela?

Möjligen var han väl en del i att Djokovic trots allt vann ett set och hade kunnat vinna matchen. Han vågade inte vinna i andra set, Davidovich. Han började kasta sig efter bollar, han började felträffa, det mesta han gjorde andades panik i slutet av andra vilket gjorde att Djokovic vann det setet. I övrigt så, nej, Davidovich var inte en del av matchen. Han håller den där nivån ungefär. Nivån för att vara runt 50 i världen. Djokovic var igår sämre än 50 i världen, klart sämre skulle jag säga, och förlorade därför.

Vad betyder då detta?

Egentligen ingenting.

Väldigt sund presskonferens från Djokovic efter matchen. Han sa att han visste innan att han skulle vara dålig och så kan det nog faktiskt vara. Det kan funka att vara borta en tid och komma tillbaka på ett ganska bra sätt men när precis allt förstörs för en och man blir utan matcher under en för lång tid. Samtidigt som man har världen emot sig. Sällan har väl det uttrycket faktiskt stämt in på något. Djokovic har haft världen emot sig i snart ett halvår. Jag tror det kan vara lite bökigt. Jag tror faktiskt inte han förväntade sig att vara bra eller kunna vinna den här turneringen. Det var vi andra som gjorde det.

På tal om sunt tycker jag också det är sunt att han inte är bättre än såhär just nu. Det spelar ingen roll om man är tidernas bästa spelare. Om man inte kan förbereda sig på ett vettigt sätt, då är man inte bra. Det ska vara svårt att vara bäst i världen och det är det. Det fick vi ett rätt tydligt exempel på här tycker jag.

Fortsättning följer. Jag vet inte om det är helt spikat var han får spela under sommaren men som jag förstår det är Spanien svårt medan han väl är välkommen till Italien och Frankrike. Kort sagt, Rom och Franska öppna är väl kanske en trolig plan för honom just nu.

I övrigt igår en rejäl favoritparad. Någon var illa ute, men förutom Djokovic vann samtliga favoriter. Inte jätteofta det händer faktiskt.

Fritz höll faktiskt på att förlora. Det hade varit något det. Catarina har försökt på lägre nivå i några år men aldrig riktigt hållit på challengertouren så om Fritz fallit där, då hade det inte varit så bra.

Vi skippar det där, och hoppar på dagens matcher istället.

Alcaraz sist med att gå in i turneringen. Lite superhjälteaktigt sådär. Och han gör det nu som klar favorit till att vinna. Efter att Djokovic rykt står Alcaraz i 2,75 här på Bethard. Tsitsipas som är första utmanare står i 4,50. Lite fräsigt ändå. Fältets yngsta spelare är också favorit till att vinna. Korda som motståndare idag. Ska väl inte vara några problem men någonstans tycker jag ändå man måste ha med sig att det måste finnas någon slags risk att Alcaraz kommer floppa enstaka gånger. Unga spelare har en tendens att göra det och han har ett rackarns svårt spel. Det borde kunna gå fel någon gång.

Lite jämnare matcher idag på förhand, det kan ju vara lite kul.

Norrie brukar vara helt okej på grus. Känns som ett rätt bra spel faktiskt. Det som talar emot är väl lite spelstilarna kanske. Inget bra för Norrie att möta någon som Ramos som bara är tråkig och inte slår bort sig. Eventuellt lite skadeproblem i Miami också Norrie som talar emot men 1,68 ändå bra skulle jag säga.

Hurkacz gjorde det helt okej i första rundan. Men fortsatt väldigt lågt värderad tycker jag. Martinez är bättre än Dellien som Hurkacz mötte i första omgången men Hurkacz ska ändå vara väldigt mycket bättre.

Fritz var som ni nog förstod inte så bra igår. Blir lite annat spel mot Cilic där han kanske kan komma undan lite bättre utan att behöva spela så långa dueller men nja, han är ingen gruskung riktigt, Fritz. Luktar Cilic där.

Om det finns någon man vill luta sig mot som stor favorit så är det väl Ruud på grus. Rune slog Karatsev igår, bra gjort, men han är knappast nära Ruud ens.

Goffin-Evans, brukar kunna vara lite stökiga matcher det vill jag minnas. Blir inte mycket till ordinär grustennis där utan lär pangas friskt. Kan nog bli lite kul.

Bublik var riktigt risig mot Wawrinka. Räcker knappast till mot Carreno Busta. Den blir inte spännande.

Felix mot Musetti kan man titta på. Felix har några dåliga turneringar bakom sig och är nog sugen på att få till en vändning. Musetti tvärtom, bra start på grussäsongen för honom. Musettis tyngd mot Felix kontrande. Kan bli bra spel där.

Och så nämner jag en match till. Jag kommer titta till vad De Minaur kan göra mot Rublev då jag tycker han såg bra ut i första omgången. Han är sämre än Rublev och underlaget gynnar honom inte men ändå, inte omöjligt.