Inte så bra från Djokovic

Lite grann känns det ju som öppet mål för Nadal att komma tillbaka och plocka den andra halvan av grussäsongen.

Thiem var häromdagen ännu sämre förstås. Alcaraz imponerade inte i Monte Carlo och inte alls i sin första match i Barcelona. Och det här från Djokovic, det andas inte Franska öppna-titel direkt. Han är enormt långt ifrån någon slags nivå han vill hålla. Det här var verkligen botten av vad han kan prestera, fullt i nivå med insatsen i Monte Carlo där han förlorade mot Davidovich.

Det är hårda bud om man vill vara bäst i världen i tennis. Det är tydligt att det inte går att sladda in från ingenstans och vara där man tidigare varit. Det har synts helt overkligt tydligt på Thiem och nästan lika tydligt på Djokovic.

Frågan är nu bara hur lång tid det kommer ta för dem. Det är inte många veckor kvar tills det verkligen gäller i Franska öppna.

Några galenskaper på sistone då från Djokovic sida?

Att han skulle vara den som gick ut och berättade hur hemskt det är att ryssar och vitryssar stoppas från Wimbledon, det var väl ingen jätteskräll kanske. Han tycker sällan som normala människor tycker. Hans förklaring? Landslag ska man tydligen kunna stoppa, för de spelar för landet. Individuella idrottare ska man däremot inte kunna stoppa, för de spelar inte för landet. Hm. Hur blir det med individuella idrottare som spelar i ett landslag då? Man ska stoppa landslaget, men spelarna ska få spela. Det blir ju…komplicerat. På det området kan man väl lägga till att samtliga ryssar på topp-100 spelat i det ryska landslaget i tennis det senaste året. Så de kanske inte är helt oskyldiga på den fronten heller.