Veckans turneringar

Mellanvecka, så mycket kan man ju säga. Men så härligt det ändå är att det alltid finns tennis. Nej, det är inte de bästa turneringarna, men det är ändå gott om tennis att titta på. Det tycker jag är rätt underbart.

Nu regnade det ju hela veckan i Barcelona. Brukar det inte göra. Så det är väl ett tecken på att det för en enda gångs skull inte kommer regna hela veckan i Munchen. Stämmer faktiskt överens med verkligheten också. Soligt och fint i Munchen nu när Kohlschreiber spelar mot Altmaier. Rankad 132 i världen nu, Kohlschreiber. Intressant att man kan ligga så högt trots att man aldrig vinner en match. Men hade nog varit fint med ett resultat för honom ungefär nu om han tänker fortsätta. Kecmanovic i andra omgången och sen eventuellt Basilashvili då i kvarten, skulle väl kunna gå. Vunnit tre gånger i Munchen tidigare, Kohlschreiber. Åtta titlar totalt, tre i Munchen. Favoritturnering kan man säga.

Zverev och Ruud i en 250-turnering, bra klass. Zverev spelar alltid här, och borde väl inte vara särskilt utbränd just nu. Ruud däremot. Borde han inte ta det lite lugnt? Känns kanske som att han inte riktigt behöver de här 250-turneringarna längre. Särskilt inte om han börjar småfloppa i de större turneringarna som i Barcelona. Möjligt att han borde tänka om.

I övrigt är det väl inte så jättemycket att hurra över. Det är Zverev och Ruud som måste floppa för att de inte ska mötas i final och framför allt, för att inte någon av dem ska vinna.

Något intressant i övrigt? Inte särskilt faktiskt.

Estoril här och egentligen en lite fräsigare turnering än Munchen men de senaste åren har startfälten i Estoril ofta varit svagare. Mindre deppig än Munchen rent allmänt i alla fall. I Munchen är det alltid snålblåst och regnar småspik. I Estoril är det redan sommar.

Inga toppar på samma sätt här. Felix är iskall, Schwartzman spelar rätt bra men får inte till resultaten. Davidovich är visserligen het, men ganska tunn om man snackar om spelare som är favoriter i turneringar. Cilic, nja. Här finns det större möjligheter för de lägre seedade och oseedade spelarna att hitta på något skulle jag säga.

Thiem så klart. Men ska man ens nämna honom i det skick han är i just nu? Normalt helt oslagbar i en sån här turnering. Nu knappt favorit i någon match skulle jag säga. Så dålig är han. Men samtidigt, det måste ju släppa någon gång. Och när det väl släpper, då är han ju minst en spelare som vinner såna här turneringar i alla fall. Så reservation för det, att någon gång kommer det släppa för Thiem och då blir han en helt annan potatis.

Annars så, nja, jag vet inte. Det finns väl inte så mycket superspännande med turneringarna den här veckan, det är bara att vara ärlig och säga det.

Kommer vi titta i alla fall? Jajamensan, alltid.