Thiem fortsatt oduglig

Thiem på väg mot sin första, efterlängtade Franska öppna-titel! Kan man ju tro om man ser det här klippet. Det blir verkligen sämre och sämre det som atp:s streamingtjänst TennisTV levererar. Länge kändes det som att de som höll på med det här faktiskt förstod något om tennis men nu senaste året någonting har det verkligen bara varit dåligt.

Det var alltså Bonzi som vann den här matchen ganska klart. Det ser man möjligen inte på klippet.

Det ser ju inte jättebra ut så att säga och det känns ju faktiskt helt omöjligt nu att han ska hinna i tid. Visst kan han bli lite bättre, men bra nog för att vara ett hot i Franska öppna, som väl ändå måste ha varit något slags mål för honom när han kom tillbaka, inte en chans.

Går det då att peka på vad som är fel?

Svaret är väl egentligen allt. Men ska man trycka på någonting så är det väl helheten. Thiem är visserligen en spelare som lägger väldigt mycket energi på varje enskilt slag. Han har liksom inga transportslag känns det ibland som. Så är det nu också, det är bara det att han slår varje enskilt slag utan så mycket till plan med det. Han får liksom inte ihop något som funkar.

Sen får man ju peka på forehanden också. Jag tycker han ser alldeles för tillbakalutad ut i det slaget. Vilket så klart gör att kraften inte riktigt finns. Jag skulle inte säga att han slår löst, men det är inte direkt de där smällarna som vi är vana vid när han får läge.

Två alternativ egentligen. Att Thiem är mycket av en träningsprodukt som nött sig upp till toppen snarare än att ha haft särskilt mycket gratis, inte mycket snack om det. Det ligger en alltid i fatet när man ska komma tillbaka från uppehåll. Det är aningen enklare för Kyrgios, som aldrig tränat, att komma tillbaka från uppehåll än för Thiem som har…tränat en del så att säga.

Det där första alternativet, då handlar det ju bara om tid. Han behöver tid för att komma tillbaka.

Det andra alternativet är aningen dystrare.

Det finns så klart en liten risk också att den typen av skada som han haft är lite problematisk att komma tillbaka från. Vem vet, kraften i handen kanske inte är vad den var innan skadan och att vara en ren kraftspelare, med enhandsbackhand, som har problem med handen som man håller racketen i. Inget kul alls.

Fortsättning följer, men inte så muntert för Thiems del just nu.