Zverev nästa floppare

Det är väl inget unikt direkt. Att de bästa spelarna floppar i små turneringar men ändå påtagligt. Känns som jag skrivit ett inlägg om dagen om toppspelare som inte riktigt levererar senaste veckan.

Den här gången Zverevs tur. Han föll direkt i Munchen.

Lite kul i det här fallet att det mest intressanta ändå inte är Zverevs förlust. Jag tycker att Rune i alla fall slog honom. Sen var Zverev rätt dålig. Och även om han vunnit ett par gånger i Munchen, de här blytunga förhållandena där hans serve lite grann blir satt ur spel, inget bra för honom överhuvudtaget. Det blir alldeles för mycket bollande och där är han absolut bra, men många kan slå honom.

Men som sagt, jag tycker definitivt Rune slog honom. Han gjorde en grym match.

Vet ni vad som är lite speciellt med honom?

Vet ni så klart inte.

Men de senaste åren så har det ju varit lite toppspelarnas grej det här att backa bak maximalt i banan för att ta motståndarens serve ur spel. Jag har haft sjukt svårt att förstå att det inte spridit sig mer. Alla har sett att det Nadal började med och som sen spridits till flera av toppkollegorna har varit extremt effektivt men det har liksom inte nått den stora massan. De har gjort som man alltid gjort, stått ganska nära baslinjen i returerna och sen hållit sig där, typ.

Det kommer dock så klart en ny generation som utvecklat sitt spel under tiden då Nadal och sen andra förändrat sättet att spela och det är väl först nu då som det kommer medelmåttor som har detta som sin grund, så att säga.

Det var sjukt tydligt under matchen igår, men är faktiskt också väldigt tydligt i klippet däruppe. Kolla hur Rune rör sig i djupled. Det är nästan perfektion. När han returnerar börjar han jättelångt bak. Får han längd och tryck i returen liksom flyter han fram mot baslinjen och hittar plötsligt en perfekt position i banan. Blir returen lite sämre håller han sig längre bak och det där fortsätter sen också under duellernas gång. Han förflyttar sig hela tiden i djupled efter hur styrkeförhållandena i duellen är. Om han är under press är han långt bak för att få extra tid på sig, är han under mindre press eller har press på motståndaren är han närmare och närmare baslinjen. Enormt viktigt i framtidens tennis det där tror jag. Man har alltid pratat om hur viktigt det är att vara bra på att röra sig i sidled. Kommer alltid vara viktigt. Men i framtiden tror jag att det kommer vara lika viktigt att vara bra på att bedöma hur man ska röra sig i djupled och sen också vara bra på det rent fysiskt. Och då menar jag alltså inte att jaga ikapp stoppbollar utan att justera sin position till baslinjen.

Spännande spelare Rune. Men jag får ju säga att jag tycker han verkar vara lite avskyvärd. Jag hejade på Zverev igår. Då är det liksom inget bra.