Fredagsuppsamling – Munchen och Estoril

Veckans turneringar i Munchen och Estoril, håller ni koll? Vissa kanske. Möjligen inte alla. Vi springer igenom vad som hänt och vad som väntar under helgen.

Några uppseendeväckande grejer så klart som vi redan pratat om. Zverev rök direkt mot en stark Rune. Ruud var faktiskt inte så usel mot Molcan men kanske inte så säker som man kan förvänta sig hittills under säsongen. Garin, vad har hänt där egentligen? Han kan inte ens spela på grus längre. Kommer bli ett helt overkligt rankingras för honom. Kanske inte så konstigt egentligen. Han har känts lite grann som ett luftslott i ett par år men att det skulle bli såhär dåligt är ändå anmärkningsvärt. Amerikanerna på europeiskt grus, det går sällan särskilt bra. Otte är rankad 62:a i världen för övrigt. Det är rätt knepigt. Evans, på tal om rankingras. Han var ju rätt fin på grus häromåret men i grunden ingen grusspelare och ja, han kommer åka snabb hiss neråt närmaste månaderna.

Kvartarna idag då.

Ruusuvuori är ingen höjdare på grus så ska väl vara en superchans för Rune det där tycker jag.

Otte krossade Tabilo förra veckan men Tabilo är bättre. Tycker Tabilo där. Fint odds på den här på Bethard. Otte är klar favorit, tveksamt tycker jag.

Kecmanovic ganska mycket bättre än Basilashvili. Men ni vet va? Håll koll på Basilashvili i såna här lägen. Vägen mot final är inte direkt omöjlig. Basilashvili växer mycket av sånt.

Van de Zandschulp, vi säger Botic, har sett riktigt bra ut i sina första matcher. Jag tror faktiskt det kan bli problem för Ruud där. Inte i sin bästa form, Ruud. Botic är lite bökig att möta med sitt flacka spel. Tycker det luktar skräll.

Schwartzman var det som skulle varit med men han strök sig. Verdasco, som inte riktigt haft några superår bakom sig tog chansen och är i kvarten efter att bara ha spelat en match. Som på den gamla goda tiden då det absolut inte var något konstigt att se honom längst ner i lottningen. Cilic och Paul borta som seedade spelare. Inget revolutionerande där kanske. Cilic var inte favorit mot Baez och Paul var väl inte favorit till att gå till kvarten heller. Däruppe däremot, de seedade spelarna har hållit så fina matcher väntar där. Eller ja, förhållandevis fina matcher. I en större turnering hade det kunnat vara matcher i första omgången så man ska kanske inte överdriva.

Felix var inget bra alls igår mot Taberner. Kan se ut på siffrorna som att han vände enkelt men så var det inte. Alla gem i andra set var jämna och det var inte stabilt alls. Han är ur form. Jag tror Korda är lite bättre än honom just nu. Han imponerade däremot stort igår när han krossade Bonzi. Felix favorit på oddsen. Fel tycker jag. Korda favorit och bra odds här på Bethard.

Davidovich, har han höjt sig ett snäpp? Kanske. Han får väl börja gå långt och vinna såna här turneringar till att börja med i så fall och rätt bra läge här. Tiafoe tror jag han slår i alla fall.

Gamle Gasquet mot unge Baez. Jag tror Baez är lite för bra men givetvis lite kul att se vad Gasquet kan göra.

Och så spanjorerna längst ner där. Ser man till Verdascos spel hittills i år är det klasskillnad, Ramos är alldeles för bra. Men kan det här läget få Verdasco att tända till? Borde ju inte vara omöjligt direkt. Grym möjlighet för honom, framför allt att nå en final och väl där, vem vet. Han skulle verkligen behöva något sånt så han börjar komma in i atp-turneringar igen.