Snabbtitt på Madrid

Ett par dagar kvar, men vi måste ändå ta oss en snabbtitt på Madridlottningen för det här känns ju kanske inte jättetråkigt på förhand.

Lite obehagligt nästan. Vi är plötsligt i princip mitt i grussäsongen. Snart är den slut. Inte kult. Men nja, vi ska kanske inte ta i alldeles. Det är över en månad kvar, en månad som är årets bästa tennismånad. Så att börja tänka på vad som ska komma sen, inte smart.

Hyfsade potentiella kvartar, eller hur?

Djokovic-Ruud. Båda två väldigt tveksamma formmässigt. Men samtidigt är det väl nu man kanske kan förvänta sig att de ska varva upp lite. Grym match, som bör bli av.

Nadal-Alcaraz, behöver jag ens säga något? Jag gör inte det så länge. Inga hot alls egentligen. Den måste bli av.

Tsitsipas-Rublev, en ren toppmatch. Båda två känns väl rätt formstarka dessutom. Hamnar i skuggan av matcherna på övre halvan om den blir av, men fortfarande, väldigt fin match. Brukar bli rackarns jämnt när de möts också.

Och så kan vi ju avsluta med Zverev-Sinner. Var ingen tokig match överhuvudtaget det när de möttes i Monte Carlo. Nu lär den bli av igen. Lite reservation där för att Korda sett otroligt bra ut den här veckan i Estoril och visst finns det spelare som Sinner kan förlora mot där men ändå troligt att den blir av.

Kommande vecka mina vänner. Det här kan bli bra.