Inför söndagens tennismatcher

Jepp. Idag spelas det tennis. Som alla andra dagar. Vi pratar inte alla dagar inför dagens tennismatcher, men idag för vi det. För att vi har lust.

Två finaler idag.

I Munchen spelar Rune mot Van de Zandschulp klockan 13:30. Stadig skräll att de två möts i final om man ser till hur fältet såg ut inför veckan med Zverev och Ruud på de högst seedade platserna men går man till hur spelet varit är det väldigt rimligt att de här två gör upp i finalen. För det var just de här två som skickade ut de högst seedade spelarna. Rune slog Zverev i andra rundan och Botic slog Ruud i kvarten. Nog för att toppspelarna underpresterade, men man ska också säga att de här två stod för väldigt bra insatser. Rune för mig veckans absolut största utropstecken. Jag tycker han sett så sjukt bra ut. Saker och ting ändras snabbt i tennis men som han sett ut den här veckan förefaller det som helt osannolikt att han snart inte är åtminstone topp-30. Han börjar växa i kostymen som en riktigt bra atp-spelare och man ska veta det, han är årsbarn med Alcaraz. Att nämna dessa två i samma mening är förstås ovärdigt, men man ska veta att Rune precis fyllt 19 år och är såhär bra. Det är…bra. Vinner han idag är han förresten nästan topp-40 så topp-30 är väl kanske inte att ta i från tårna riktigt. Kanske lite problem här dock. Botic har också han varit väldigt bra under veckan och han kan vara lite obehaglig att möta om man inte mött honom förut. På tal om ranking och topp-30. Botic blir topp-30 om han vinner här. Nästan topp-30 även om han förlorar. Så bra är han inte, så mycket kan man ju säga.

Finalen i Estoril spelas klockan 16:30 och där är det Baez och Tiafoe som ger upp. Hur det kan vara just den finalen, det kan man ju fråga sig. Tiafoe har varit helt chanslös både i kvarten och semi men vunnit båda matcherna. Helt osannolikt. Att han ska bluffa sig till en match till här, kanske inte troligt. Baez är ingen blivande superhjälte direkt men oj så bra han kommer göra sig i små grusturneringar de närmaste 10 åren. Mycket bra spelare, som aldrig kommer räcka till mot de bästa, men som sagt, i de här mindre turneringarna, där kommer han skala åt sig enorma mängder poäng. Han spelar idag också för att bli topp-40 för första gången. Hur går det då? Det har väl redan framgått. Jag tror att Baez vinner. 1,65 på det här på Bethard. Klart spelvärt.

Idag börjar också mastersturneringen i Madrid. Smygstart ska sägas, det är kval som inte tv sänds och sen tre matcher som sänds.

11:30 spelar Sonego mot Draper. Sonego rätt sval formmässigt. Draper har gått fint på challengertouren under vintern och är inte långt ifrån topp-100. Men Drapers enstaka professionella matcher på grus skrämmer kanske inte och även för en sval Sonego ska det här vara ett upplägg.

Klockan 13 är det Evans mot Delbonis. Evans vinner inga matcher just nu. Förutsättningarna med snabb bollflykt som är i Madrid ska gynna honom men det är väl också det enda. Man tycker ju att Evans är en mycket bättre spelare än Delbonis, eller hur? Han är rätt bra på atp-touren och Delbonis är en challengerspelare, typ. Så ser det i alla fall ut i mitt förvridna huvud. Förvridet för det stämmer inte. Evans är rankad 36, Delbonis 37, inför den här matchen. Det är alltså inte mycket challenger över Delbonis nu för tiden. Sen kan man ju fundera hur det gått till. Han är ingen jättebra spelare. Oddsen? Delbonis är endast knapp favorit, 1,80 här på Bethard. Känns märkligt. Jättefördel av underlaget plus Evans usla form. Delbonis tar det där.

Klockan 14 sen dagens höjdpunkt får man väl kalla det. Isner mot Krajinovic. Isner på grus, ojämnt, kan man väl kalla det. Det finns en kapacitet men oftast är det väl inte superbra. Man ska dock ha koll på förutsättningarna i Madrid. Servekanonerna gynnas kraftigt och någon som Isner kan vara riktigt farlig. Klar favorit på oddsen idag exempelvis, Isner och jag håller med där. Han borde vara bra här.

Det var dagens tennis det. Mycket nöje med det och imorgon börjar det sen på riktigt allvar i Madrid.