Måndagseftermiddagens godbitar

Vi är igång! Tyvärr var inte jag igång i morse så ni kunde få ert införinlägg serverat precis när det ska serveras. Ibland kommer livet emellan så att säga. I det här fallet bestod livet av ett barn som fick lite ont i huvudet, och så fort något sådant händer förväntar sig plötsligt barnet och alla andra att man ska släppa allt viktigt, som att skriva om tennis, titta på tennis, och sånt där. För att istället ta hand om barnet. Mycket märkligt. Kan vara värt att väga in innan man gör något som slutar med att man plötsligt sitter där med en, i värsta fall två, små halvfigurer som mest bara vill ha saker hela tiden.

Jag skojar så klart. Jag älskar barn. I alla fall vissa.

Men, speldagen är ju bara barnet i Madrid, och nu ska vi titta på vad vi har framför oss under resten av dagen.

Klockan är två när jag skriver det här och inom en timme är det Basilashvili mot Fognini. Skulle ju så klart kunna bli kul det. Snabba förhållanden i Madrid, borde passa Basilashvili väldigt bra. Men för hans del är det ju mer att allt passar när lottningen är bra. Underlag och andra yttre förutsättningar spelar mindre roll. Fognini favorit, men att gissa något om en match med världen två mest oberäkneliga spelare, klurigt. Blir nog inte mycket till långbollande i alla fall. Det kommer smällas på friskt.

Karatsev mot Goffin, också inom en timme. Två spelare på dekis, men ändå från helt olika håll. Karatsevs hiss neråt har bara börjat. Han kommer fortsätta rasa länge än. Goffin lite tvärtom. Han har ju rasat för längesen och är nu lite på gång upp igen efter ett par bra turneringar. Goffin klar favorit på oddsen här på Bethard och jag håller med. Kapaciteten är kanske högre hos Karatsev men det var längesen nu och jag är rätt tveksam till om han kommer komma tillbaka. Han var nog lite av en one hit wonder helt enkelt. One season wonder kanske.

På tal om det. När var Paire egentligen bra? Svaret är att han under största delen av sin karriär inte varit atp-mässig, men han är ändå nästan alltid haft en ranking för att spela på atp-touren. Ofta har han till och med varit topp-50. Nu rankad på plats 62 trots 2-12 i matchstatistik i år. Undrar om han kommer fortsätta rädda sig kvar i alla fall, han brukar det. Idag möter han i alla fall Schwartzman och borde vara chanslös som han oftast är, oavsett motstånd.

Ikväll spelar Humbert mot Shapovalov. Det är dedikerade kvällsmatcher i Madrid, riktigt härligt. Den startar ine innan halv sju. Exakt samma skrot och korn de där två faktiskt. Vänsterhänta, allt handlar om att panga först, och det båda saknar lite grann är väl egentligen en riktig bomb till serve. Hade de haft det, då hade de varit väldigt, väldigt bra. Shapovalov den av dem som är närmast att ha en sådan och det gör honom till den bättre spelaren. Båda två svaga på grus, båda två med oklar form. Något som skiljer dem kraftigt åt då? Tvåhands kontra enhandsbackhand så klart men ännu mer, Humbert är from som ett lamm och rätt tråkig. Shapovalov är…inte så charmig.

Sista matchen ikväll, klockan åtta tidigast. Murray som står över grussäsongen, men spelar här ändå, mot Thiem som kanske inte borde spela tennis innan han kan spela. För Murray spelar väl matchen måttlig roll. Även om han ny dök upp här på ett wildcard är det grässäsongen som gäller. För Thiems del, han måste vara så sjukt sugen på att åtminstone spela lite bättre. Kvalitetsmässigt ska vi inte hoppas på så mycket men på förhand ändå riktigt intressant.

Så, då lutar vi oss tillbaka och följer en förhoppningsvis magisk tenniseftermiddag.