Inför måndagens matcher i Rom

Då ska vi sparka igång på allvar. Några matcher igår söndag visserligen men det är idag det drar igång på allvar i Rom med ett fullt spelschema.

Faktiskt riktigt bra odds på Davidovich. Han var bra i Madrid också även om han föll relativt tidigt i en bra match mot Hurkacz. Ivashka, han är inget bra på grus, och väldigt formlös. 1,35, mumsigt.

Brooksby föll igenom totalt förra veckan. Han känns väl lite som en spelare som kanske kommer hamna i lite djupa dalar ibland. Han har inget enkelt spel direkt och när han väl får problem, då blir det nog svårt att få ihop det. Cobolli är en duktig challengerspelare men hemmaplan och lite extra varning då så klart.

Wawrinka kunde ha slagit Bublik i Monte Carlo men Bublik försöker inte ens på grus så det är väl kanske inget att lägga någon vikt vid. Nu några veckors träning och visst kan han vara bättre, Wawrinka men ganska lite talar ändå för det. Passar väl inte jättebra för honom att möta servemonster heller. Det som däremot talar för Wawrinka, Opelka, han försöker ju inte ens utanför Nordamerika och i synnerhet inte på grus.

Sonego hade fest i Rom förra året när han gick till semi. Tog set i semin mot Djokovic där också. et var lite av hans genombrott och han var bra ett tag efter det också men nu totalt iskall. Tur för honom att alla de där poängen inte försvinner nu eftersom de har förstört rankingsystemet. Undrar varför de inte ändrar tillbaka det för övrigt. Det berodde ju på pandemin. Det är inte så många spelare som spelar mindre på grund av pandemin nu så att säga. Shapovalov torskade mot Murray förra veckan. Sådär. Ingen vidare form där. Han är bättre än Sonego, särskilt just nu, Sonego är i värdelös form. Men hemmaplan för Sonego, han kommer vilja mer, och man ska inte underskatta faktorn att spelare så ofta presterar på samma plats som de presterade förra året. Luktar väl lite Sonego om matchen tycker jag.

Bra odds på Coric. Riktigt bra till och med skulle jag säga. Tre raka förluster under sommaren men det är absolut inte några dåliga spelare han förlorat mot och i ett par av matcherna har han sett bra ut. Upplagt för att få med sig vinsten här skulle jag säga. Den kan man spela.

Evans var lite bättre i Madrid än tidigare veckor. Tunga grusförhållanden i Rom, inget kul för Basilashvili. Bra möjlighet för Evans.

Zeppieri var en rätt het, ung potatis på challengertouren för ett par år sen men har fastnat lite. Han räcker knappast till mot Khachanov.

Bublik försöker som sagt inte på grus. Giron definitivt favorit där.

Ramos-Paul, det är ju bra. Tycker Ramos ska vara lite bättre på grus. Borde passa honom rätt bra spelstilsmässigt att möta en kontrare också. Vi säger Ramos där.

Korda klar favorit mot Botic, tveksamt skulle jag säga. Nu tycker jag visserligen att han är klart bättre som spelare, men kanske att han ändå är bättre på hardcourt och tittar man på de senaste veckorna så har Botic ändå varit totalt sett bättre. Kanske inte de två mest sprudlande spelarna men en bra match.

Praktform på De Minaur. Han är bättre än Lajovic. Men. Spelstilsupplägg för Lajovic där. När han får tid på sig, då är han en spelare på en hög nivå. De Minaur är inte den som sätter press på motståndaren i onödan riktigt. De Minaur bättre som sagt, men jag tror Lajovic kan ta den där.

Mycket oddssnack här. Så kan det bli ibland. Thiem har ju inte varit så bra sen sin comeback och vad talar för att han ska vara mycket bättre nu? Inte mycket skulle jag säga. Utgångsbudet är att han är lika usel idag och då vinner ju Fognini. Fognini, kvällsmatch i Rom, det luktar ju lite show. Och man kan absolut spela Fognini där.

Carreno Busta-Delbonis. Det är inte kul.