Rom – tisdag

Det var ju inte så tokigt med Rom heller nej.

Opelka. Kolla setbollen i andra set som Wawrinka vinner. Det är som att han har betong i fötterna när han spelar på grus. Och när han smäller den sista forehanden hårt i väggen bakom banan när han är lite pressad. Må vara att han inte är någon Alcaraz på hardcourt heller som så usel som han blir i spelet på grus, och i Europa. Det är rätt otroligt ändå. Han borde nog bara åka hem och spela några hardcourtchallengers hemma i USA. Det känns mer meningsfullt än att vara här och bara vara totalt värdelös. Rätt komiskt med honom att han har usla siffror även på gräs. Det är ju knappast kopplat till hans spelstil utan snarare att han inte kan spela i Europa. Han vann väl juniorsingeln i Wimbledon för ett gäng år sen i och för sig. Då kanske han hade mamma med sig som nattade honom på kvällarna, vem vet. Kul för Wawrinka men själva vinsten säger verkligen ingenting.

Shapovalov hade lite show. Han var över på motståndarens sida för att peka på ett märke. Den regeln lär sig tennisspelare typ i 10 årsåldern att man absolut inte får gå över på motståndarens sida. Sen svår han åt domaren och bad publiken att hålla käften innan han också uppförde sig dåligt mot överdomaren. Två varningar fick han för allt det där och på det blev han bruten fram till 5-3 för Sonego från att det stått 40-lika. Han är inte så smart, Shapovalov. Han är en av de största idioterna inom tennisen. Lite skönt på något vis att han också börjar bli mer och mer av en utagerande idiot så att folk ser vem han verkligen är. Men han är nog också en av de mest korkade spelarna. Han vann matchen dock, Shapovalov, och bad om ursäkt i efterhand till domaren. Gjorde väl egentligen det hela ännu värre. Han hade inte direkt bett om ursäkt om han förlorat så att säga.

Thiem var nog lite, mikroskopiskt bättre än sina tidigare matcher efter comebacken men fortfarande värdelös. Undrar när han kommer tappa tålamodet.

Jag tror vi stannar där om gårdagen faktiskt och tittar till dagens matcher istället.

Var hittar man det roliga här då?

Svarre-Kecmanovic är ju en fin match. Båda två vill bolla snabbt. Kommer gå, snabbt. Svarre klappade ihop helt förra veckan. Han har spelat bra här i Rom förut. Får se om han kan höja sig igen.

Hurkacz-Goffin också en fin match men jag vet inte. Någonstans så känns det väl svårt att hissa såna matcher till skyarna just nu. Har vi inte en liten baksmälla efter förra veckoslutet ändå?

Djokovic börjar mot Karatsev och han behöver väl somna in ganska rejält för att det ska bli problem där. Men kom ihåg, Karatsev slog honom i Belgrad för ett drygt år sen. Sånt kan spela in.

Garin har det varit svårt att få ordning på senaste dryga veckan men jag tror att han är lite på gång. Ruusuvuori är ingen höjdare på grus. Lite upplagt för Garin där till fint odds tycker jag.

En annan spelare som jag tror är lite på gång är Felix. Sen är frågan så klart hur bra han egentligen är på grus. Davidovich fortsatt het förstås. En av dagens mest intressanta matcher, utan tvekan.

Ruud var en av de som hade störst problem i Madrid. Bollarna flög all världens väg för honom. Sen är frågan hur mycket det var den snabba bollflykten och hur mycket att han tappat formen totalt. Formsvag är inte direkt Botic. Men jag tror ändå att Ruud ska kunna hitta något här. Han jobbar för hårt för att kunna ha långa svackor.

Rublev och Krajinovic är inte olika som spelare egentligen men Rublev slår hårdare, spelar snabbare, och är allmänt mycket bättre. Lär synas idag.

Och så avslutar Sinner dagen. Kul om SInner kunde få till det på hemmaplan. Martinez är en slagpåse. Inte i ordets negativa betydelse men han står mest där och låter motståndaren slå sig trött. Inget bra sätt att försöka slå Sinner på riktigt.

Det var dagens matcher det. Som alltid numera har Bethard en specialare.

Djokovic ska definitivt klara det. Jag tror att Ruud klarar det. Felix? Där börjar det väl bli tveksamt. 6 gånger pengarna och man spelar dem som en vanlig trippel så 7,50, det är i alla fall riktigt fint.