Rom – lördag

Det är det där att man alltid har något att jämföra med när det gäller tennis. Det är inte alltid bra. Jag minns förra lördagen. Då satt man såhär dags och skrev om årets så långt mest emotsedda match och dagen slutade sen med att man fick skåda en av de fräsigaste matcherna någonsin. Det som väntar idag, grymt, men man jämför ju med förra lördagen. Lite synd det.

Kvällsmatchen var lite som en kvällsmatch ska vara tycker jag. Det var lite show. Ganska bekväm match för Djokovic ändå, jag tycker han hade kontroll. Det är svårt att slå honom om man nöjer sig med att helt och hållet spela Djokovic spel, som Felix gjorde. Inget konstigt. Det är Felix spel också. Men det krävts tror jag Djokovic hade kunnat böka till spelet lite grann och då hade han nog kunnat vinna lite enklare. Men det där tyckte han ju var kul. Han har nog inget emot att få gå och vinka lite åt publiken, Djokovic. Känns väl som ett av få ställen Rom där folk faktiskt inte hatar honom.

Ruud känns fortfarande inte på topp. Inte ens särskilt nära faktiskt men jag gillar hur han spelar den här veckan. Tvärtemot senaste turneringarna så anpassar han sitt spel efter att han kanske inte är i spelmässig toppform. Det offensiva spelet är lite fladdrigt. Därför tar han det lugnt och ser till att hålla igång bollen. Det har tagit honom till semi i en masters. Det säger två saker. Det är jävligt bra att vara högt seedad i tennisturneringar. Det underlättar något sjukt. Och att Ruud är rackarns bra numera. När man kan nöta sig fram till en semi i en masters utan att vara i form riktigt, då är man verkligen bra. Jag glömmer aldrig hur jag för 2-3 år sen tyckte att det var sannolikt att Mikael Ymer skulle avsluta den säsongen bättre rankad än Ruud. Om det var vettigt då eller inte låter jag vara osagt men såhär i efterhand kanske inte min stoltaste stund vid tangentbordet. De gick åt lite olika håll så att säga. Undrar vad Mikael Ymer gör nu för tiden. Inreder lägenheten och spelar in rapmusik kanske. Ruud har annat för sig.

Sinner fick liksom aldrig något bett på Tsitsipas. Det kändes som att han startade i underläge på något sätt. Han kom tillbaka lite men kom aldrig förbi. Han fick aldrig något flyt riktigt. Inte första gången det blir såhär när man möter Tsitsipas direkt. Hans fokus från första till sista poäng, underskattad förmåga skulle jag säga. Det här har hänt förut så att säga att han på något vis nästan bluffar med sig en match utan att den andra riktigt märker det.

Att Garin var rankad topp-20 förra säsongen, det är ärligt talat helt omöjligt att begripa. Jag tycker hans spel är så vansinnigt medelmåttigt.

Semis idag. Här har vi dem.

14:30 Zverev-Tsitsipas 2,40-1,60 Bethard

Samma match som förra veckan och även samma odds. Den gången tyckte jag oddset på Zverev var riktigt bra och han vann också. Den här veckan skulle jag säga att oddset på Tsitsipas är rätt bra. Logik i det? Framför allt förhållandena. Madrid är perfekt för Zverev. Rom inte alls lika bra för honom. Här måste han på ett helt annat sätt slå Tsitsipas när bollen är i spel. Sen tycker jag också att Tsitsipas känns ett snäpp bättre än Zverev just nu. Jag tror det kommer märkas idag. Och ovanpå det där, i grund och botten har ju Tsitsipas faktiskt ganska lätt för Zverev.

19:30 Djokovic-Ruud 1,18-4,50 Bethard

Kommer Djokovic avsluta Ruud innan melodifestivalen börjar. Det är väl den stora frågan här. 2-0 Djokovic i inbördes möten men båda innan Ruud blev en toppspelare så kanske inte särskilt vidkommande. Men det här, det är verkligen en ren drömmotståndare för Djokovic. Att han genom åren knäckt koden för hur Nadal ska besegras, inte mycket snack om det va? Att då möta en bra mycket tamare och allmänt sämre version av den Nadal han har så lätt för att spela bra mot, det måste vara så mumsigt som något bara kan bli för honom. Jag tror det kan rinna iväg lite siffermässigt här. Ruud för nöja sig med semi den här veckan.