Inför Rom-finalen

Då ska vi stänga igen butiken för den här veckan. Final i Rom!

16:00 Djokovic-Tsitsipas 1,43-2,85 Bethard

Djokovic går för sjätte, Tsitsipas första i Rom tror jag va, om nu inte minnet sviker mig.

6-2 i inöbrdes för Djokovic. Låter inte så saftigt men det var precis i början som Tsitsipas viftade med sig två matcher. Han vann två av de tre första, 18 och 19, sen har Djokovic fem raka. Minns ni senast? Det var finalen i Franska öppna förra året det där Tsitsipas hade chansen…kan man väl säga.

Vad tror vi idag då?

Båda två har gjort riktigt bra ifrån sig på vägen fram. Inte mycket att snacka om alls. Ibland känner man att en spelare kan ramla fram lite beroende på bra lottning och sådär men här tveklöst de två bästa spelarna den här veckan. Reservation för Nadal kanske men var han så bra ens innan han föll ihop? Oklart.

En bra Djokovic mot en bra Tsitsipas. Det är väl en liten fingervisning kanske. Djokovic är så klart klar favorit.

Spelstilsmässigt då?

Jag tycker ju det är fördel Djokovic ändå. I grund och botten gillar han folk som attackerar honom och även om Tsitsipas så klart är väldigt bra på i den grenen, det är inte helt enkelt att komma igenom Djokovic.

Det som ändå talar för Tsitsipas i spelstilarna är att han är rätt bekväm i bollandet i det tempo Djokovic vill spela i. Tsitsipas får problem först när han får press på sig och det gillar ju inte Djokovic helt, att behöva sätta press på sin motståndare. Så om det är spelstilsfördel för Djokovic, marginell sådan ändå.

Blir det bra spel när de möts? Definitivt. Olika spelstilar. Väldigt bra spelare. Det kan ju liksom inte bli fel.

En fin final att se framemot helt enkelt. Mycket nöje!