Dräglig väg till Franska för Ymer

Mikael Ymer klarade sig in i den här slamen också. Med fem platsers marginal någonting slapp han kvala till Franska öppna. Frågan är väl lite hur det är med formen dock. Han förlorade i kvalet till Lyon mot en spelare som knappt finns. Fatic är högst medelmåttig på challengertouren men Ymer blev krossad. Och han kämpade knappt. Lite vilset där kanske.

Men inne i turneringen är han, Mikael Ymer. Nu ska vi se hur det kan tänkas bli för Elias Ymer.

Kvalet till Franska öppna är alltid rätt jämnt. De bästa kvalarna är absolut inte givna på att kvala in som de kanske är ibland i andra slams. Kort sagt, spelarna mellan 100 och 200 i världen är på grus ganska jämna.

Hur har Ymer fått det då?

Seedad denna gång. Det är verkligen inte fel utan snarare ganska viktigt. Även om det är jämnt, det finns en del bra spelare och att då ta bort risken att få några av dem, skadar icke.

Ficovich, ett år yngre än Ymer. Inte alldeles långt ifrån i nivå men Ymer är absolut bättre. Extrem grusspelare, Ficovich men det är väl Ymer också egentligen. Ymer är bättre och Ficovich form är rätt usel. Tror han klarar den.

Lite halvtufft i andra rundan. Fratangelo är bra på grus. Seyboth var riktigt nära att bli topp-100 för ett par år sen men har varit borta rätt mycket. Två kapabla spelare i alla fall. Ymer kommer inte vara någon tydlig favorit där.

I kvalfinal kan det sen bli vad som helst. Ingen spelare som sticker ut där och kanske att Ymer kommer vara favorit om han tar sig dit.

Tre tuffa matcher helt enkelt, mycket roligare eller tråkigare än så är det inte. Brukar ju vara bra i kval, Ymrarna, så det här ska han väl ändå ha en bra chans att klara.