Medvedev gillar fortfarande inte grus

Det är inte ofta man sitter och storskrattar när man ser ett höjdpunktsklipp av en tennismatch men det här var verkligen roligt.

Om man inte visste det, och någon sa att den där killen, han är rankad tvåa i världen i tennis, var etta för några veckor sen. Man hade tvivlat ändå.

Jag såg en bild på Medvedev häromdagen där han hade en tröja som det stod ”not psycho” på. Kanske för att övertyga sig själv, jag vet inte, men jag är övertygad om att han ibland känner sig som motsatsen. Kanske mest av allt när han spelar tennis på grus egentligen.

Det är som att han helt enkelt glömmer bort hur man spelar när det är grus under fötterna. Han slår helt knasiga slag. Han rycker och knycker till när han slår till bollen, han är superstressad. Han är liksom allt man inte ska vara, och han är på alla sätt raka motsatsen till sitt vanliga jag. Han är inte ens arg på samma sätt som i vanliga fall. När han spelar tennis på grus är det en kombination av desperation och uppgivenhet att jämföra med den ordinarie ilskan.

Jag tycker bara det ser så roligt ut. Han försöker, men blockeras samtidigt av någon slags ilska eller snarare hat mot det faktum att man spelar tennis på grus.

Särskilt bra var det i alla fall inte. Kommentaren i klippet om att ”INGEN KAN SE ATT DEN HÄR SPELAREN INTE SPELAT TENNIS PÅ FLERA VECKOR” kan vara bland det mer komiska jag hört. Det såg snarare ut som att spelaren i fråga aldrig tidigare spelat tennis på grus.

Medvedev kommer nog inte vinna Franska öppna.